(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Polévka z červené čočky
Potřebné ingredience
cibule, červená čočka, mrkev, pár brambor, kostka zeleninového bujonu nebo polévkové koření (Solčanka apod.), smetana, pepř, sůl, olej
Postup přípravy
Cibuli nasekáme na drobno a zpěníme na oleji.
Přidáme obranou a propláchnutou čočku, lhece osmahneme, trochu podlijeme vodou a krátce podusíme.
Dolejme potřebné množství vody, přidáme bujon či polévkové koření, mrkev a brambory na drobno nakrájené. Vaříme cca 20 minut.
Poté můžeme rozmixovat (ale není nutno).
Přidáme trochu smetany, dochutíme pepřem a solí.
Osvědčilo se mi přidat trošku citronové šťávy.
Dobrou chuť.
Přidáme obranou a propláchnutou čočku, lhece osmahneme, trochu podlijeme vodou a krátce podusíme.
Dolejme potřebné množství vody, přidáme bujon či polévkové koření, mrkev a brambory na drobno nakrájené. Vaříme cca 20 minut.
Poté můžeme rozmixovat (ale není nutno).
Přidáme trochu smetany, dochutíme pepřem a solí.
Osvědčilo se mi přidat trošku citronové šťávy.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé