Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

POHRKANÉ ŘEZY :-))

0.0
POHRKANÉ ŘEZY :-))

Potřebné ingredience

PIŠKOT I. ( Nižší, pružný, vhodný také na roládu ) - 8 vajec, 8 lžic cukru, 4 lžíce vody, 9 lžic polohrubé mouky, 1 PDP, špetička soli. PIŠKOT II. ( Vyšší, nadýchaný, super ) - 4 vejce, 300 g cukru, 8 a 1/2 lžíce vody, 8 lžic oleje, 300 g polohrubé mouky, 1/2 PDP. Vyberte si piškot, jaký Vám víc vyhovuje. Krému je hodně, proto já upřednostňuji ten vyšší. Piškoty pokaždé pečte na pečícím papíře !"HRK-HRK" KRÉM : 2 smetany ke šlehání ( nebo 1 šlehačka a 1 zakysaná smetana ), 1 plechovka mandarinek, 1 plechovka ananasu, 1-2 pytlíky pudingu bez vaření "Olé" od Dr. Oetkera, 1 ztužovač šlehačky. Čokoláda na postrouhání.

Postup přípravy

PIŠKOT I. - z bílků a vody vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a ještě chvíli šleháme. Ke sněhu přidáme žloutky, mouku a PDP a opatrně smícháme. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova.
PIŠKOT II. - žloutky, cukr, vodu a olej vyšleháme elektrickým šlehačem - alespoň 5-7 min.!!! Poté opatrně vmícháme mouku smíchanou s PDP a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova. Po vychladnutí sejmeme pečící papír a rozetřeme krém.
HRK-HRK krém - do misky, kterou je možno uzavřít víkem nebo do hrnce s pokličkou nalijeme obě šťávy z kompotu ( přes cedník ), přidáme smetany, 1-2 OLÉ pudingy bez vaření, 1 ztužovač smetany. Uzavřeme víčkem nebo pokličkou a asi 1 minutu intenzivně hrkáme..... :-)) Pro ještě větší hladkost krému použijeme elektrický šlehač. Do krému přidáme okapané ovoce a promícháme. Vznikne z toho vynikající tuhý krém, který rozetřeme na vychladlý piškot. Na závěr postrouháme čokoládou. Podáváme chlazené !!!

Nemá to chybu a je to SUPERRYCHLOVKA !!!!!

Z bílků a vody vyšleháme sníh, přidáme cukr a ještě chvíli šleháme....

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dorůžova.

"HRK-HRK" KRÉM - do uzavíratelné misky nebo hrnce s pokličkou nalijeme kompoty i se šťávou, ........ Toto je starší fotka, přišla jsem na lepší postup - lepší je krém vyhrkat bez ovoce, proto se řiďte výše popsaným postupem a šťávu z kompotu nalijte do misky pomocí cedníku a ovoce přidejte až do hotového krému ( mandarinky zůstanou celé a nebude z nich kaše, navíc se u toho tolik nenadřete, protože při hrkání odpadne váha ovoce :-) )

.......přidáme smetany, OLÉ puding bez vaření a ztužovač šlehačky.....

.....a intenzivním hrkáním vyhrkáme v suprový krém......

Krém rozetřeme na vychladlý piškot, ze kterého jsme samozřejmě sňali pečící papír.....

Rozetřeme po celém piškotu.....

....a na závěr postrouháme čokoládou. Podáváme chlazené. Je to neuvěřitelně žravý a super osvěžující.... DOBROU CHUŤ PŘEJE LUCKA !!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

martina.in 11. 5. 2009, 7:40
Zdravím Lucko, recept jsme vyzkoušeli a je výborný a osvěžující. Moc jsme si všichni pochutnali - hlavně manže. Hezký den - Martina (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
phebe 23. 12. 2008, 18:15
*-) vypadá to zajímavě :-$ vyzkouším :-)
janulka44 27. 2. 2008, 21:56
Opět super recept....prostě Lucka má všechny recepty supeeer...ještě žádný recept od ní mě nezklamal...Luci děkuji. |:o) (Y)
Ropazu 28. 2. 2008, 15:03
@janulka44 Souhlasím s váma - mám již haldu receptů uložených :-) a těším se, až všechny vyzkouším ;-).
Lukrato 8. 5. 2008, 16:49
@Ropazu Jéééé, děkuju, tak to je moc milý !!!! (F) (F) (F) (F) (F)
moschus 27. 2. 2008, 18:46
Tento moučník doma dělávám.A všem ho doporučuji.Fakt je výborný |:o) |:o) |:o) (hello)
Ropazu 27. 2. 2008, 15:41
Dobrý den Lucko, narazila jsem na tento receptík - vypadal tak lákavě, že jsem prostě musela vyzkoušet (H). A přesně jak píšete, je to neuvěřitelně žravý (flower), jen se po tom zaprášilo. Budu muset dělat častěji |:o). Díky, Pavla.
Lukrato 27. 2. 2008, 21:45
@Ropazu Jsem moc ráda, Pavli, že jste si pochutnali..... (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie