Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Nekynutý mazanec

0.0
Nekynutý mazanec

Potřebné ingredience

150g másla, 150g moučkoveho cukru, 1 sáček vanilkoveho cukru, 2 velká vejce, citronová kůra, 1 lžíce citronove šťávy, 1 lžíce rumu, 70g sekaných loupaných mandlí, 500g hladké mouky + trochu na poprášení válu, 1 prášek do pečiva, 1 měkký tvaroh (ne vanička), 50g rozinek, 50g kandovaneho ovoce Na dokončení: 2 lžíce mléka, 1 lžíce moučkoveho cukru

Postup přípravy

Vyšleháme změklé máslo, přisypeme cukr a 3 minuty plnou rychlostí šleháme do světlé nadýchané pěny. Přidáme vanilkovy cukr a ještě minutu šleháme. Zašleháme první vejce a jak se spojí s pěnou, zašleháme i druhe. Přidáme tvaroh s rumem, citronovou šťávu i kůru a naposledy všechno zašleháme. Zapneme troubu na 170°C. Mouku prosijeme s kypřícím práškem. Na válu vpracujeme mandle (pár jich nechávám na posypání) i mouku, občas těsto podsypáváme moukou a hněteme asi 5 minut. Nakonec vpracujeme rozinky a kandované ovoce. Z těsta vytvarujeme hladkou kouli bez prasklin a zploštíme ji na výšku asi 4 cm. Mazanec dáme na plech na pečící papír a uprostřed naznačíme nožem kříž. Pečeme dozlatova asi 50 minut. Asi po půl hodině pečení povytáhneme mazanec z trouby (nevyndávat úplně!) a mašlovačkou ho celý potřeme mlékem a posypeme mandlemi. Po upečení pocukrujeme. Po řádném vychladnutí zabalíme mazanec do alobalu a necháme aspoň 1-2 dny uležet (opravdu je potom lepší!!!).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie