Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Masová směs s bramboráčky a oblohou

0.0
Masová směs s bramboráčky a oblohou

Potřebné ingredience

na masovou směs : vepřová kýta, 4 lžíce oleje, sojová omáčka, kapie, rajčata, cibuli, sůl, pepř, petrželka obloha:nejlépe ledový salát, kapie, rajčata příloha: bramboráčky (je lepší je mít menší)

Postup přípravy

Vepř. maso nakrájíme na nudličky,trošku osolíme, opepříme, dáme cca 2-3 lžíce oleje, zakapeme sojovou omáčkou. Soli moc nedáváme, protože sojová omáčka je taky slaná, tak aby to nebylo přesolené. Necháme chvilku odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli na půlkolečka, kapii na proužky, petrželku na drobno, rajčata na kostky.
Na rozpálené 1 lžíci oleje vložíme naložené masové proužky, orestujeme, přidáme pokrájenou cibuli, kapii, zalijeme troškou vody a dusíme do poloměkka. Občasně podléváme vodou. Když je maso měkkčí přidáme rajčata a petrželku a dodusíme do měkka. Na konec můžeme dochutit dle potřeby solí, pepřem. Ve směsi necháme trochu vydušené štávy.
Na talíř dáme 1 list ledového salátu, na to pár proužků kapie a půlměsíčky rajčat, přidáme masovou směs a jako přílohu malé bramboráčky. Je to dost syté, ale výtečné. Dobrou chut!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie