(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
DOMÁCÍ ***HOT DOG*** za 1 hodinku :-)
Potřebné ingredience
Těsto na 5-7 kousků: 300g hladké mouky 200 ml vody 3/4 droždí 1 lžička cukru 1 lžička soli 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Do kastrolku s vodou dáme droždí, cukr, lžičku mouky a necháme udělat kvásek!!!!
Do mísy nasypeme mouku, sůl a olej.
Když máme hotový kvásek, smícháme jej se surovinami v míse, pořádne jej rukou prohněteme, až vznikne vláčné měkounké těstíčko, které se NESMÍ LEPIT!!!
Já pro lepší a rychlejší vykynutí dávám do mikrovlnky pod pokličku, zapnu na 8 vteřin (to se tam udělá optimální teplota na kynutí) a nechám těstíčko kynout 20 minutek. Po vykynutí znova těsto hnětu, jako bych chtěla z těsta vyfouknout všechen vzduch. Těsto si rozdělím cca na 5-7 dílků a z nich vypracuji požadované pečivo: rohlíčky, pletýnky, houstičky (dle chuti a fantazie) a dáme znovu nechat vykynout ... cca na dobu, než se vyhřeje trouba na 200-220stupňů.
Pak na rohlíčky dáme opět dle chuti: sýr, anglickou slaninu a posypat gralovacím kořením, nebo lze do těsta zamotat párek :-) (párek v rohlíku) a dát do vyhřáté trouby na 13-15 minutek!
Do mísy nasypeme mouku, sůl a olej.
Když máme hotový kvásek, smícháme jej se surovinami v míse, pořádne jej rukou prohněteme, až vznikne vláčné měkounké těstíčko, které se NESMÍ LEPIT!!!
Já pro lepší a rychlejší vykynutí dávám do mikrovlnky pod pokličku, zapnu na 8 vteřin (to se tam udělá optimální teplota na kynutí) a nechám těstíčko kynout 20 minutek. Po vykynutí znova těsto hnětu, jako bych chtěla z těsta vyfouknout všechen vzduch. Těsto si rozdělím cca na 5-7 dílků a z nich vypracuji požadované pečivo: rohlíčky, pletýnky, houstičky (dle chuti a fantazie) a dáme znovu nechat vykynout ... cca na dobu, než se vyhřeje trouba na 200-220stupňů.
Pak na rohlíčky dáme opět dle chuti: sýr, anglickou slaninu a posypat gralovacím kořením, nebo lze do těsta zamotat párek :-) (párek v rohlíku) a dát do vyhřáté trouby na 13-15 minutek!
1
2
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
15. 4. 2010, 10:34