Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Domácí dalamánky

0.0
Domácí dalamánky

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 20 g droždí, lžička cukru, 70 ml oleje, lžička soli, 200 ml vlažné vody nebo syrovátky, vejce na potření, semínka a koření podle chuti.

Postup přípravy

Smícháme mouku s olejem, vodou , solí a kašičkou z droždí a cukru, uhněteme v těsto a necháme necelou hodinu kynout. Pak si těsto přendáme na pomoučený vál, rozporcujeme na stejné dílky a tvoříme bochánky. Necháme ještě chvilku kynout. Pak je klademe na pečící papír na plech , potíráme rozšlehaným vajíčkem a sypeme vším, co dům dal nebo co přišlo na chuť ( lněné , slunečnicové, dýňové či sezamové semínko, kmín, paprika, oregáno, rozmarýn, česnek, plátky sýra, co je libo..). Vše je také možno přidat rovnou do těsta.
Já z této dávky dělám cca 17ks malých dalamánků, či osm velkých nebo čtyři bagetky. Když necháte děti, aby si samy vytvořily svůj dalamánek, uvidíte s jakou chutí si je také samy zbaští:)
Pečeme cca 30minut při 170°C.
Není nad křupavé voňavé nezmražené domácí pečivo :-)
F*

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Michaela73 23. 4. 2014, 16:19
Dnes jsem je upekla, jsou výborné. S těstem se výborně pracovalo. Děkuji za recept.
Freny7 23. 4. 2014, 17:51
@Michaela73 Děkuji. Jsem ráda, že chutnaly :-) F*

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie