Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Dalamánky

0.0
Dalamánky

Potřebné ingredience

10dkg tvrdého (já dávám ale čerstvý nebo starší) chleba, 10dkg hladké mouky, 10dkg žitné mouky, kapka oleje, 2,5dkg droždí, trošička cukru, sůl, 200ml vody..... semínka na posypání - sezam, vločky, kním......

Postup přípravy

Ručně:
Chleba dáme do části vody namočit, pomačkáme a necháme nabobtnat. Ze zbytku vody, trošičky cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme do chleba, přidáme kapku oleje, mouky a kmín (drcený) a uděláme těsto. Ne příliš tuhé !!! Necháme kynout na teplém místě hodinu. Tvoříme bochánky a nebo jako já pletýnky, dáme na plech, potřeme slanou vodou a posypeme semínky, nemusí být. Pečeme chvilku na nejvíc a potom ubereme na 180°C. Jakmile vytáhneme hotové z trouby, potřeme opět slanou vodou.
V DP:
Do pekárny dáme vodu, rozdrolíme a promneme v ní chleba, dáme kapku oleje, nasypeme mouky, sůl, trošičku cukru, kmín (drcený), dáme droždí a dáme program TĚSTO. Až pekárna pípne konec, vyndáme těsto a tvoříme bochánky nebo jako já pletýnky, dáme na plech, potřeme slanou vodou, posypeme semínky ( nemusí být) a dáme péct na nejvyšší teplotu a po chvilce ubereme na 180°C. Po upečení opět potřeme slanou vodou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anaba 2. 6. 2012, 20:01
Dalamánky jsou moc dobré (Y) (Y) (Y)musela jsem sice přidat ještě trochu mouky,ale jinak krásně nakynuly a chuťově luxusní (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie