Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

♦♦♦ ZAVAŘOVANÉ VEPŘOVÉ MASO VELKÁ DELIKATESA ♦♦♦

0.0
♦♦♦ ZAVAŘOVANÉ VEPŘOVÉ MASO VELKÁ DELIKATESA ♦♦♦

Potřebné ingredience

VEPŘOVÁ PLEC,VEPŘOVÝ BOK,VEPŘOVÉ KŮŽE,SŮL VODA ,PAŘÁK A TEPLOMĚR

Postup přípravy

1/ Vepřovou plec,vepřový bok a kůže si nakrájíme na kostky asi 5*5 cm kůže na proužky.Pořádně properu ve vodě.( na kůžích nesmí být štětiny)
2/ Vymiju si pořádně flašky na zavařování a víčka s červenou gumičkou (nedávám je do šroubovacích flašek)
3/ Nejdříve dám do flašky asi jednu až dvě kůže pak na to nandám maso pěkně proházené a pěkně napěchované.
4/ Na to dám jednu malou lžičku soly a zaleji vodou maso musí být potopené.Já si pomáhám lžící tu strčím k masu a trošku ho nadzvednu aby byla voda všude.
5/ Osuším hrhlo flašky a zavíčkuji hlavou.Víčko se nesmí točit.
6/ Nandám do pařáku a vařím 2 hodiny na 90-100°C
7/ Pak je vyndám a nechám utuhnout poklepu na víčka zda se všechny chytli pokud ne nic se neděje jen je jíme dřív
8/ Používáme ho třeba na špagety,vepřový s mrkví či kapustou nebo jen tak s chlebem a hořčicí
9/ Je to100% lepší než ty kupované!!!!!!
- PŘEJI DOBROU CHUŤ

TAKHLE TO VYPADÁ Z BLIZKA

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Paluna 8. 6. 2015, 16:49
(Y) (Y)
hrubiv 8. 6. 2015, 16:23
Díky moc za recept!!! (Y) Dělávala to moje babička..ráda na to vzpomínám... A stejně je to maso nejlepší jen s hořticí, křenem a čerstvým chlebem!!! (radost) (clamp)
koblizek63 8. 11. 2013, 11:15
Taky zavařuji maso :-).Jestli můžu přidat své zkušenosti,(dělala to i moje mamka vždy po zabijačce).Tak očistěné maso (dělám aj kotletu pro dceru) osolím a naskládám na plech,zaliji vodou a přikryji druhým plechem.Dám péct asi 180-200 na 1a 1/2 hodiny .(po rozkrojení nesmí být krvavé).Po upečení nakrájím,dám do sklenic a zaleji výpekem.Peču ve vysokém plechu ,aby toho výpeku bylo víc.Zavíčkuji a zavařuji 2 hodiny na 90-95°C.Naše nejoblíbenější jídlo je-maso i s rosolem dáme do zapékací mísy ,zalijeme 1 kečupem a 1 plechovka hrášku(bez šťávy) ,promíchat a dát zapect asi 3/4 hod.K tomu vařené brambory nebo hranolky.Je to rychlé a výborné :-)
olga59 13. 1. 2011, 12:01
(Y) (Y)
calexaci 15. 1. 2011, 17:59
@olga59 (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
petrulka 15. 4. 2010, 17:28
Děláme přesně to samý ,-) s těstovinama, plním tím br knedlíky, rychlý rizoto, cokoliv (Y) (Y) (Y)
calexaci 15. 4. 2010, 21:00
@petrulka (Y) (Y) díky za tip ráda vyskoušííím (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Ilonáček 15. 4. 2010, 11:42
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
calexaci 15. 4. 2010, 17:24
@Ilonáček (L) (L) (L) Děkuji (L) (L) (L)
Vyhnanice 12. 4. 2010, 11:44
Katko,chválím i já takto zavařuji už ne tolik jako dříve,manžel zemřel a děti mají své rodiny,ale je to rychle připravený oběd nebo večeře,dříve se zavářelo pouze takto,protože nebyly mrazáky a tak se i maso upeklo a dalo do sklenic a sterilovalo,ale to bylo moc mastné,tento postup je rozhodně lepší. Zdenka (Y) (Y) (Y)
calexaci 12. 4. 2010, 11:49
@Vyhnanice Jo pečené maso děláme taky občas ale to se dřív sní než se zavaří ,-) ,-) ,-) Mám doma malé i velké kobylky :-) :-) :-) Jinak moc děkuji za komentář (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Sidonika 11 12. 4. 2010, 9:59
Zavařuji také jen nepřidávám vodu .Vozíme hlavně na dovolenou a to zavařuji do skleniček od přesnídávek (od Hamé) nebo skleniček od jogurtu se šroubovacími vičky ,je to rychlá večeře pro dva na chleba .Zavařuji v tlakovém hrnci 1,5 hodiny a za 24 hodin na chvilku zopakuji aby byla jistota že je dobře udělanéa zavíčkované .Na doma dělám do větších sklenic ale zavařuji také na dvakrát před mnoha lety jsem někde četla že u masa by to tak mělo být .Voda samozřejmě nevadí alespon je štávička
calexaci 12. 4. 2010, 11:48
@Sidonika 11 My to děláme leta letoucí takhle a je to super.vodu dáváme hlavně kvůli té štávičce moc nám tam chutná.S víčky na šroubování nemáme skušenosti tak zavařujem pouze na tyto.Jinak je dobře,že jsou lidi jako vi kteří stále zavařují a nedávají přednost kupovaným.Ještě jednou děkuji (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Pipotka 11. 4. 2010, 22:12
8o| 8o| 8o| 8o| Já bych si tak dala 8o| 8o| 8o| 8o|
calexaci 11. 4. 2010, 22:28
@Pipotka Jiřinko musíte si to zavařit (L) (L) (L) jinak mocinky moc děkujiiii (L) (L) (L) (L)
Pipotka 11. 4. 2010, 23:00
@calexaci To určitě vyzkouším, plánujeme zabijačku s tím vším okolo tak snad to dobře dopadne ^o) ^o) ^o)
ilonn 11. 4. 2010, 22:01
taky dělám a je to vynikající (Y) (Y) (Y) (Y)
calexaci 11. 4. 2010, 22:27
@ilonn (L) (L) (L) děkuji (L) (L) (L)
GREPIK 11. 4. 2010, 20:28
(Y) (Y) (Y) jojo to miluji taky a zavařuji taky i na více způsobů..............milujem to s chlebem a nebo s bramborem...............asi si zase něco zavařím (Y)
calexaci 11. 4. 2010, 20:48
@GREPIK :-) :-) My zavařovaly tuto sobotu a máme za se na čas pokoj. :-) :-) aspon že nejsme samy kdo tohle zná mi to prostě milujem a než ty kupované semleté hnusy tak to radši tohle co |:o) |:o) |:o) jinak moooc děkuji (L) (L) (L) (L) (L) (L)
kulicka25 15. 1. 2011, 18:53
@calexaci (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)prima ,díky za recept,masíčko takhle udělané miluji,zkusím (L) (L) (L)jste šikulka
calexaci 15. 1. 2011, 19:57
@kulicka25 (L) (L)Naďo moc děkuji za komentík a věřím že se povede a budete velmi skopojená (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie