Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

++NEPEČENÉ SLADKOSTI++

0.0
++NEPEČENÉ SLADKOSTI++

Potřebné ingredience

VŠE MOŽNÉ

Postup přípravy

Nepečené kokosové řezy

Příprava:

40dkg sušenek nebo piškotů ,6 lžic rumu,6 lžic mléka (podle potřeby),10dkg cukru, 5dkg kakaa.Propracujeme na těsto do kterého zabalíme nádivku z 15dkg kokosu,25dkg másla,10dkg cukru.Do poloviny nádivky můžeme přidat růžovou barvu na vajíčka.

Zabalíme do alobalu a na 24 hodin dáme naležet do ledničky.
Čokoládový salám

Potřebujeme:

20dkg moučkového cukru , 4dkg kakaa , 2 celá vejce ,2 sáčky piškotů

25dkg ztuženého tuku ,2 lžíce rumu

Postup:

Piškoty nakrájíme na kostičky,dáme do mísy a pokapeme rumem.Utřeme vejce s cukrem a přidáme kakao.Rozpuštěný ještě vlažný tuk spojíme ještě s utřeným vejcem,přidáme piškoty a dobře promícháme .Uděláme šišku jako salám,zabalíme do alobalu a dáme do ledničky.

Čokoládové placičky

Potřebujeme:

120g 70% hořké čokolády,50g másla,80g nasekaných mandlí a oříšků.

Nalámanou čokoládu s máslem dáme do nádoby a pomalu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni.Hladkou čokoládu hned naléváme do papírových košíčků (asi 4mm).Placičky posypeme směsí oříšků a mandlí a necháme ztuhnout.Před podáváním papírové košíčky sloupneme.
Ledové řezy

Potřebujeme:

250g ztuženého pokrmového tuku,2 vejce,250g moučkového cukru,1 balíček piškotů,60g kakaa,hrst ořechů,kandované ovoce,rum podle chuti.

Ve vodní lázni rozpustíme tuk,za stálého míchání přidáme vejce,cukr,kakao,kandované ovoce a ořechy.Hmotu mícháme dokud se nespojí.Formu vyložíme alobalem.Na dno dáme vrstvu zchladlé hmoty,na ni piškoty pokapané rumem a postup opakujeme tak,aby horní vrstvu tvořila hmota..Pak dáme ztuhnout do chladničky a krájíme na řezy.
Piškotová bomba

Potřebujeme:

2 balíčky cukrářských piškotů,1 šálek studené černé kávy,2 lžíce brandy(rumu),250g másla,1 vanilkový cukr,1 čokoládový pudinkový prášek,300ml mléka,150g moučkového cukru,100g čokolády,200ml šlehačky.

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni.Z mléka,pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink.Poté ho postavíme do studené vody a za stálého míchání ho necháme zchladnout na pokojovou teplotu.Máslo utřeme s cukrem do pěny,do které postupně zašleháme rozehřátou vlažnou čokoládu a pudink.Mísu vyložíme fólií a plníme piškoty,které namáčíme v kávě smíchané s brandy.Vrstvu piškotů vždy silně potřeme krémem.Poslední vrstvu tvoří piškoty.Mísu uložíme nejlépe přes noc do chladničky,aby se dort rozležel a ztuhl.Vyklopíme na podnos, potřeme ušlehanou šlehačkou a ozdobíme hoblinkami čokolády.







Nepečený smetanový dortík

Potřebujeme:

250g měkkého tvarohu,50g krupicového cukru,2 kelímky kysané smetany,2 lžíce kokosové moučky,150g cukrářských piškotů,200g třešní,třešně a jiné ovoce na ozdobu.

Tvaroh rozmícháme s cukrem a smetanou do hladkého krému.Menší mísu vyložíme potravinářskou fólií a dno vysypeme kokosovou moučkou.Na ni rozložíme část piškotů,potřeme je tvarohovým krémem a poklademe omytými a okapanými třešněmi.Vrstvy opakujeme do spotřebování všech surovin.Zakončíme vrstvou piškotů,přikryjeme je fólií,zatížíme prkénkem a dáme na několik hodin do chladničky ztuhnout.Potom dortík opatrně vyklopíme,poprášíme kokosovou moučkou a ozdobíme třešněmi a dalším ovocem.
Kokosové kuličky

Potřebujeme:

100g kokosové moučky,60g másla,100g moučkového cukru,1 vanilkový cukr,1 bílek,1 lžíce koňaku,na obalení kokos.

Ze všech surovin vypracujeme vláčnou hmotu.Utvoříme z ní kuličky,které obalíme v kokosu a v chladnu necháme ztuhnout.´










Rumové kuličky

Potřebujeme:

100g moučkového cukru,1 sáček vanilkového cukru,50g mletých ořechových jader,50g drobně rozsekaných rozinek(předem namočených v rumu),100g mletých kakaových Be-be sušenek,2 lžíce rumu,na obalení mletá ořechová jádra nebo drcené sušenky.

Vše smícháme a vypracujeme hmotu,z které tvoříme menší kuličky.Ty obalujeme v mletých ořechových jádrech,nebo sušenkových drobcích.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

trala 15. 4. 2010, 14:31
(Y) (Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
Ilonáček 15. 4. 2010, 11:02
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie