(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
MRVANCE - rychlá polévka, která lze použít i jako hlavní chod
Potřebné ingredience
mléko, voda, hrubá mouka, vejce, anglická slanina (nebo uzený bůček, nebo jenom slanina bez kůže), sůl
Postup přípravy
Mléko s vodou (poměr 1:1) dáme vařit. Z vajíčka a hrubé mouky si uděláme tzv. drobky (něco jako nočky akorát jsou tuhé). Nasypeme do vařící se "směsi". Uškvaříme anglickou a nalijeme taky do hrnce. Dochutíme solí a vaříme až jsou drobky měkké. Hotovo!!!!!
Vyzkoušejte - je to zvláštní recept, ale chutná výborně. U nás doma se tento recept dědí z generace na generaci. Babičky toto jídlo vařívali když bylo spousta práce a nebylo čas na vyvařování.
Později dodám fotky......
Vyzkoušejte - je to zvláštní recept, ale chutná výborně. U nás doma se tento recept dědí z generace na generaci. Babičky toto jídlo vařívali když bylo spousta práce a nebylo čas na vyvařování.
Později dodám fotky......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
matias
(upraveno)
21. 1. 2008, 19:54
Já ji dělám bez anglické a je výborná, taky dědičná. A můj 4-letý syn ji miluje.
stencon
(upraveno)
21. 1. 2008, 20:26
@matias
No jo, anglická je hlavně pro ty, co musejí mít maso . A polívka je po ní dobře pikantní