Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Žampiony plněné drůbeží játrou a jarní cibulkou

0.0
Žampiony plněné drůbeží játrou a jarní cibulkou

Potřebné ingredience

Velké žampiony /na osobu 2-3 kusy/, plátek másla, 200g drůbežích jater, jarní cibulku - cca 3 kusy - 1 vajíčko, nějaký sýr /já dávám hermelín nebo uzený, ale je to dobré i bez sýra/, sůl, pepř.

Postup přípravy

Žampiony oloupeme z té tuhé slupky, vydlabneme nožku, kterou jemně nasekáme. Žampiony naskládáme do vymyštěného pekáčku a osolíme a opepříme.
Játrová nádivka: na másle si osmahneme nakrájenou cibulku s drobně nasekanýma nožkama žampionu, stáhneme z plotny. Přidáme nasekaná játra a necháme prochladnout. Pak posolíme, opepříme a vmícháme celé syrové vajíčko. Touto směsí plníme hlavičky žampionu.
Zapékáme cca 25 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem a hranolkama nebo chlebem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie