Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Výborné dvoubarevné metrové řezy

0.0
Výborné dvoubarevné metrové řezy

Potřebné ingredience

Receptík mám už kdysi dávno od kamarádčiné maminky.Dělávám je tradičně na velikonoce.Jsou hroozně dobré,sice krapet pracnější,ale stojí to za to,je toho pak i hodně. Suroviny. 4vejce 260g moučk.cukru 260g hladké mouky 10 lžic oleje 8lžic horké vody 1/2 prášku do pečivatrochu kakaa Na náplň.1/2 l mléka 3vrchovaté lžíce Maizeny(Gustinu) 1vanilkový cukr 250gmásla 150g cukru rum,čokoládová poleva na polití

Postup přípravy

Žloutky smíchat s cukrem,přidat vodu,olej a opatrně vmíchat mouku s práškem do pečiva.a sníh z bílků.Těsto rozdělit na polovinu,do jedné přidat kakao na obarvení.Upéct samostatně ve dvou formách na srnčí hřbet.
Mléko,vanilkový cukr a maizenu uvařit na krém.V míse vyšlehat máslo s cukrem,smíchat pak s vychladlým krémem,přichutit dle chuti rumem.Rozdělit na dva díly,obarvit jednu polovinu kakaem.
Oba upečené korpusy rozkrájet na jednotlivé plátky,pak potírat svělý plátek světlým krémem a tmavý kakaovým a lepit na střídačku k sobě.Povrch potřít taky krémem a polít čokoládou,event.můžeme posypat kokosem.Nechat ztuhnout nejlépe v lednici,po ztuhnutí rozřezat šikmým řezem.Je to takový dobrý zákusek,který se dá podávat jednotlivě se šlehačkou a ovocem.

Zajíčci,metrové řezy,skvělý mazanec podle Alenky(MachyA) ID 51989
a výýborné špičky od Ilonky.

Špičky s vaječným likérem dělaný podle receptu od Ilonky(Ilonáčka) ID 90088.Jsou výtečné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Makka 11. 10. 2010, 14:17
Přesně tenhle řez jsme dělávali taky, musím zase opřášit recept, mnam. Je to výborný a žádná návštěva nikdy neřekla že by ji nechutnal. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
chalupnicka 20. 4. 2010, 8:08
(clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 19. 4. 2010, 19:59
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)mám radost, že chutnají a jsou moc pěkně udělané

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie