Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Švédská treska

0.0
Švédská treska

Potřebné ingredience

1 kg mražené tresky, 200 g eidamu, 5 mrkví, 1 pórek, 1 cibule, 500 ml zakysané smetany
podle chuti : sůl, bílý pepř, provensálské koření, sekaná petrželka, pažitka, olivový olej

Postup přípravy

Necháme si trochu rozmrazit tresku. Poté ji nasolíme a pokapeme citrónem, nebo citrónovou šťávou, podle chuti opepříme a posypeme provensálským kořením.

Na pánvi na trošce oleje osmažíme nastrouhanou mrkev, kolečka pórku a kostičky cibule. Vše přendáme do olejem vymazaného pekáčku, poklademe treskou a v troubě zapékáme cca 20 minut na 200 stupňů.

Mezitím vmícháme do zakysané smetany petrželku s pažitkou, mírně osolíme a takto připravenou zálivkou tresku zakryjeme.
Zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme cca 25 minut - dokud nemá sýr zlatavou barvu.

Jako příloha vařené brambory.


Není to z mé hlavy, ale našla jsem tenhle receptík na jednom serveru o vaření. Nicméně, je tak lahodný, že prostě nejde neposlat ho dál. Stojí za vyzkoušení!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Myval 4. 11. 2007, 21:00
Dobrý den, včera jsem vyzkoušela Váš recept a musím říct, že je to vynikající. Můj způsob přípravy ryb je dost omezený, takže tenhle je momentálně číslo 1 (flower) (flower)
dzungila 5. 11. 2007, 17:06
@Myval Zdravím vás! Ani já nemám moc chutných receptů na přípravu ryb, ale tento je vskutku výborný. Časem přidám další a můžete opět vyzkoušet! (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie