Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Pomazánky z droždí

0.0
Pomazánky z droždí

Potřebné ingredience

dostala jsem tyto recepty je škoda se nepodělit

Postup přípravy

Drožďová

cibule,sádlo,vejce,droždí,pažitka

Na sádle zpěníme cibulku do zlatova,poté přidáme 20 dkg droždí a mícháme dokud se droždí nerozpustí. Jakmile vše začne houstnout,přidáme 3 vejce a nakonec rozsekanou pažitku. Nejlépe pomazánka chutná v teplém stavu.

Drožďová pomazánka 1

droždí,vejce,olej,strouhanka,mléko,sůl,cibule

Na tuku orestovat cibuli, přidat droždí, zahustit strouhankou. Osmahnout, zředit mlékem a poté přidat vejce a osolit.

Drožďová pomazánka 2

10dkg čerstvého droždí, 1 vejce, 4 lžíce hrubé krupice, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 lžíce sekané petrželové nati, sůl (popř.několik lžic vody)

Drožďová pomazánka 3

120 g droždí, 40 g másla, 50 g šunky, 3 vejce, 1 cibule, 50 g strouhané housky, 2 lžíce mléka, sůl, pepř, pažitka

Na másle podusíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až zrůžoví a začíná vonět. Přidáme prosátou strouhanou housku, mléko a mícháme až je směs sypká. Pak přidáme na kostičky nakrájenou šunku, vejce, osolíme, opepříme a mícháme až do zhoustnutí. Nakonec do pomazánky rozmícháme drobně nakrájenou pažitku.

Drožďová pomazánka 4

2-3 balíčky droždí, 1 menší cibule, drcený kmín, sůl, 4 vejce, popř. 50 g tuku

Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi. Až se začne srážet a vytváří hrudky, ještě chvíli mícháme, potom vyklepneme vejce, osolíme a ještě před tím přisypeme trochu drceného kmínu. Vše mícháme, posypeme hustě čerstvou pažitkou. Když moc nechvátám, tak směs nechám vychladnout a našlehám jí s trochou tuku, potom je pomazánka jemnější.

Drožďová úplně jinak

3-4 kostky droždí, 120 g másla, 1 menší cibule, 2 libové párky, 3 vejce, sůl, pepř, 1 lžička plnotučné hořčice

Vejce uvaříme na tvrdo. Na kousku másla rozpustíme droždí a mícháme dokud zase trochu nezhoustne (doporučuji teflon. nádobí), pak odstavíme - necháme vychladnout. Mezitím do misky dáme rozměklé máslo, lžičku plnotučné hořčice, nadrobno nakrájenou cibuli, na hrubém struhadle nastrouhaný párek a vejce, osolíme, opepříme a vmícháme vychladlé droždí. Nakonec vše projedu šlehačem s metlami, aby se to hezky spojilo a promíchalo. Vhodné na chleba i pečivo - s rajčatovým salátem je to mňam.

Drožďový eidam

50 g oleje, 120 g droždí, cibule, několik lžic mléka, trocha strouhanky, 100 g salámu, 1 sladkokyselá okurka, hořčice, 80 g eidamu, pažitka

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až zrůžoví a voní. Ihned podlijeme mlékem, krátce povaříme. Do hotového základu přidáme trochu hořčice, salám, okurku, trochu strouhanky a promícháme. Hotovou pomazánku mažeme na chléb, sypeme strouhaným sýrem a pažitkou.

Horká drožďová pomazánka

1/2 kostičky droždí, kousek másla, 1 cibule, pepř, sůl, majoránka, mléko, 3 rohlíky, 3 vejce

Na másle osmahneme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a upražíme do světle hněda. Přidáme nakrájené a předem v mléce namočené rohlíky, osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a nakonec dáme syrová vejce. Ještě chvíli na sporáku mícháme, až se vejce srazí a pomazánka se spojí v jednu hmotu. Podáváme jako samostatný teplý pokrm. Chutná i za studena. Není třeba k ní brát další pečivo. Droždí můžeme dát víc nebo míň, záleží na chuti.



Kvasnicová pomazánka

3 kostky droží (120 g), 4 vejce, 150 g měkkého salámu, 1 cibule, troška mléka, sůl, pepř, tuk

Na tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a přidáme rozdrobené kvasnice. Mícháme, až se rozpustí, pak podlijeme troškou mléka, přidáme vejce, nakrájený salám a mícháme, až vejce zhoustnou. Dochutíme solí a pepřem.

Kvasnicový hit

100 g droždí, 100 g másla, 50 g strouhanky, 1 velká cibule, 1 lžíce sardelové pasty, 3 vejce, 125 ml mléka, sladká paprika, petrželka, sůl

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až zrůžoví a voní. Potom přisypeme strouhanku a ještě chvíli smažíme. Pak zalijeme mlékem, přidáme sladkou papriku, petrželku a mícháme až je směs sypká. Nakonec přidáme vejce a sardelovou pastu a ještě mícháme až do zhoustnutí. Podle chuti osolíme.

Pomazánka z droždí

cibulka, droždí, máslo, vejce, sůl, pepř, kyselé okurky, pomazánkové máslo

Ve zpěněné cibulce na másle rozpečeme droždí, ža dobře voní, zalejeme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme. Umícháme pak jako smažená vejce. Po mírném zchladnutí vetřeme do pomazánkového másla s jemně nakrájenými kyselými okurkami.

Pomazánka z droždí a vajec

120 g droždí, 40 g másla, 125 ml mléka, 2-3 vejce, menší cibule, trocha strouhanky, pepř, sůl, petrželka

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až zrůžoví a voní. Ihned podlijeme mlékem, zahustíme strouhankou a podusíme. Když hmota začíná být opět sypká, přilijeme osolená a opepřená vejce a necháme je v pomazánce ztuhnout. Nakonec vmícháme jemně nakrájenou petrželku.

Tetina pomazánka

1 cibule, 150 g droždí, 2 vejce, olej, 1 masox, pepř, sladká paprika

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí a masox. Jakmile droždí změkne, rozklepneme vejce a mícháme do zhoustnutí. Dochutíme pepřem a sladkou paprikou.

Zdravá dětská pomazánka

50 g droždí, 1 cibule, 50 g měkkého salámu, kousek másla, vejce, sůl

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme droždí a nepatrně osolíme. Když se droždí roztaví, přidáme nadrobno nakrájený salám, odstavíme a nakonec vmícháme vejce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie