Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 67 návštěvníků)

Habešan - točený medovník

0.0
Habešan - točený medovník

Potřebné ingredience

300 g hl. mouky, 175 g ml. cukru, 2 celá vejce, 2 lžíce medu, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky koření do perníku, povidla, 100 g ml. ořechů

Postup přípravy

Recept není můj, mám ho od mamky a kde ho vzala ona netuším. Ale dnes jsem vyzkoušela, a jsem nadšená.

Z přísad zpracovat těsto, nechat uležet do druhého dne. Pak rozděli na 4 díly, rozválet na obdélník. Potřít povidly a posypat ořechy. S povidly nemusíte šetřit. Já jsem namazala tenkou vrstvu a chtělo by to víc. Povidla posypat ml. ořechy. Zabalit jako štrúdl a péct ve vyhřáté trobě na 180 st. do zlatova.

Upečené a vychladlé posypat ml. cukrem.

Velmi dobré, vřele doporučuju!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 18. 5. 2016, 20:12
Zajímavý recept (Y) zkusím
kymama 18. 5. 2016, 18:36
Tak jsem si myslela, že jsem docela zdatná pekařka, ale v tomto případě bohužel výsledek katastrofa :-S. Nejdříve nešlo pořádně zpracovat těsto a hlavně pak nešlo vůbec vyválet, ať jsem zkoušela i přes fólie, podmoučnené proste je z toho hromada čehosi a je mi lito použitých kvalitních surovin :´(. Tak jdu zadelat na koláčky ať si spravim náladu a chuť.
MacelaJo 22. 1. 2016, 18:12
Dal by se něčím nahradit ten mletý cukr? Aspoň z části...když dám víc medu, bude moc lepit?
Ninouš 22. 1. 2016, 16:33
Tak medovník jsem ještě nikdy nepekla,ale tento recept ráda vyzkouším! (Y)Díky (clamp)
laskonka333 22. 1. 2016, 16:00
(Y)
Vera N 14. 3. 2013, 9:30
(Y) (Y) (Y)
chucky 1111 5. 4. 2012, 10:26
Tak ten vyzkouším,vypadá lákavě,dobrej tip a aspon jiný než klasika medovník dávám 1 (pl)
lidare (upraveno) 14. 3. 2013, 10:40
(Y)to vypadá moc dobře,dík za recept (clamp)pekla jsem ho na Vánoce a byl moc dobrý,dobrý ke kávě i tak na chuť.
béďula 4. 4. 2012, 11:46
Zítra vyzkouším a pak písnu,jaký byl výsledek :-) :-) :-) Díky za receptík. (F)
béďula 5. 4. 2012, 9:31
@béďula Je vynikajíííícíííí (Y) (Y) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic)
vlasticka01 29. 5. 2011, 20:04
taky rada vyskousim (clamp) (clamp) (clamp)
lonik 24. 9. 2010, 14:52
vypadá dobře (Y) vyzkouším (clamp)
janka 24. 9. 2010, 14:03
já teda znám podobný recept,akorát do povidel se přidá ještě kokos a rum...je to také vynikající
buronova 3. 9. 2010, 11:58
Výborný,vynikající,skvělý,prostě jednička (Y) (Y) (Y)
ajkammm 31. 8. 2010, 9:27
(clamp) (clamp) (clamp)
LenkaSedl 30. 8. 2010, 15:39
Vladi, mooooc chválím, je to výborná mlska |:o) (zajic) před chvilkou jsem dopekla a jen vychladl, děti pořád chodí a ukrajují a já taky, super, budu péct často (L) |:o)
Finem 31. 8. 2010, 9:04
@LenkaSedl No u nás má právě taky největší úspěch u dětí. A to mám mlsné děti, hned tak něco do té pusy nedají. ,-) ,-)
sabbi 14. 5. 2010, 8:50
něco jsem udělala špatně :^) :´( moc mi nevyběhl a byl trošku tvrdší... ale chuťově výborný a samozřejmě se rychle snědl. Jednu "nohavičku" jsem namazala rybízovou zavařeninou a ta manžovi chutnala nejvíc. Tak snad se mi příště povede lépe :-)
Finem 14. 5. 2010, 13:17
@sabbi No to je divné, že to "nevyběhlo". Mě ty štrůdlíky zdvojnásobily velikost. A bylo to takové malinko jakoby tvrdé na povrchu, ale já jsme nakrájené kousky zavřela do krabičky a do dalšího dne se úžasně rozležely.
MagdaSon 13. 5. 2010, 18:12
Včera jsem upekla, všichni se olizovali (zajic) (zajic) (zajic), Magda (L)
cherrycake 8. 5. 2010, 11:32
(Y)
Moncicak77 (upraveno) 10. 5. 2010, 11:06
Dobrý den (F) (F) procházela jsem receptíky a v tom mě v mém zraku uvíznul váš recept na točený medovník ,-) tak těsto už mám v lednici a zítra se na něj vrhnu,už se na to moc těším :-$ :-) potom písnu výsledek :-$ je ale fakt,že těstíčko na 4 díly je fakt malé,ale asi to tak má být a jak se zde píše že štrůdlíky v troubě nabydou tak to bude pravda (H) jinak s těstem se krásně pracuje (Y) TAK MEDOVNÍK BYL NAPROSTO VÝTEČNÝ,ZE ČTYŘ NOHAVIC ZBYL NA DRUHÝ DEN NECELÝ JEDEN,JEN SE PO TOM ZAPRÁŠILO :-)
Finem 5. 5. 2010, 18:36
@Moncicak77 jj, štrůdlíky jsou opravdu tenké. Taky jsem si poprvé říkala, že to budou housenky. A pak se mi zvětšily a milé housenky se spekly k sobě. :-) :-)Ale ani to nevadilo. po vychladnutí jsem je od sebe "odloupla", jak perníky. A v pohodě.
leenkii (upraveno) 3. 5. 2010, 11:10
Vladi, o víkendu jsem pekla.... Po počáteční nedůvěře "tam není tuk?!" :-$ a "to není možné, ty štrůdlíky ze 1/4 těsta jsou strašně malé", jsem si řekla "nějak to dopadne! ,-) Výsledek byl V Y N I K A J Í CÍ !!! Pro ostatní přidávám zkušenost - rozvalovala jsem na práškovém cukru, všechny 4 štrůdlíky dala na pečící papír na jeden plech, nechat mezery, krásně nabydou. Ořechy jsem nemlela ale jen nahrubo rozdrtila válečkem. Je to něco jako medovníkovo-perníkový štrůdl. Habešan je fakt jednička (Y)
Finem 3. 5. 2010, 9:48
@leenkii Tak to jsem ráda, že je spokojenost. Já se na něj tento týden chystám zas. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie