(recept
si oblíbilo 67 návštěvníků)
Habešan - točený medovník
Potřebné ingredience
300 g hl. mouky, 175 g ml. cukru, 2 celá vejce, 2 lžíce medu, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky koření do perníku, povidla, 100 g ml. ořechů
Postup přípravy
Recept není můj, mám ho od mamky a kde ho vzala ona netuším. Ale dnes jsem vyzkoušela, a jsem nadšená.
Z přísad zpracovat těsto, nechat uležet do druhého dne. Pak rozděli na 4 díly, rozválet na obdélník. Potřít povidly a posypat ořechy. S povidly nemusíte šetřit. Já jsem namazala tenkou vrstvu a chtělo by to víc. Povidla posypat ml. ořechy. Zabalit jako štrúdl a péct ve vyhřáté trobě na 180 st. do zlatova.
Upečené a vychladlé posypat ml. cukrem.
Velmi dobré, vřele doporučuju!
Z přísad zpracovat těsto, nechat uležet do druhého dne. Pak rozděli na 4 díly, rozválet na obdélník. Potřít povidly a posypat ořechy. S povidly nemusíte šetřit. Já jsem namazala tenkou vrstvu a chtělo by to víc. Povidla posypat ml. ořechy. Zabalit jako štrúdl a péct ve vyhřáté trobě na 180 st. do zlatova.
Upečené a vychladlé posypat ml. cukrem.
Velmi dobré, vřele doporučuju!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
18. 5. 2016, 20:12
Zajímavý recept zkusím
kymama
(upraveno)
18. 5. 2016, 18:36
Tak jsem si myslela, že jsem docela zdatná pekařka, ale v tomto případě bohužel výsledek katastrofa . Nejdříve nešlo pořádně zpracovat těsto a hlavně pak nešlo vůbec vyválet, ať jsem zkoušela i přes fólie, podmoučnené proste je z toho hromada čehosi a je mi lito použitých kvalitních surovin . Tak jdu zadelat na koláčky ať si spravim náladu a chuť.
MacelaJo
(upraveno)
22. 1. 2016, 18:12
Dal by se něčím nahradit ten mletý cukr? Aspoň z části...když dám víc medu, bude moc lepit?
Ninouš
(upraveno)
22. 1. 2016, 16:33
Tak medovník jsem ještě nikdy nepekla,ale tento recept ráda vyzkouším! Díky
laskonka333
(upraveno)
22. 1. 2016, 16:00
Vera N
(upraveno)
14. 3. 2013, 9:30
chucky 1111
(upraveno)
5. 4. 2012, 10:26
Tak ten vyzkouším,vypadá lákavě,dobrej tip a aspon jiný než klasika medovník dávám 1
lidare
(upraveno)
14. 3. 2013, 10:40
to vypadá moc dobře,dík za recept pekla jsem ho na Vánoce a byl moc dobrý,dobrý ke kávě i tak na chuť.
béďula
(upraveno)
4. 4. 2012, 11:46
Zítra vyzkouším a pak písnu,jaký byl výsledek Díky za receptík.
béďula
(upraveno)
5. 4. 2012, 9:31
@béďula
Je vynikajíííícíííí
vlasticka01
(upraveno)
29. 5. 2011, 20:04
taky rada vyskousim
lonik
(upraveno)
24. 9. 2010, 14:52
vypadá dobře vyzkouším
janka
(upraveno)
24. 9. 2010, 14:03
já teda znám podobný recept,akorát do povidel se přidá ještě kokos a rum...je to také vynikající
buronova
(upraveno)
3. 9. 2010, 11:58
Výborný,vynikající,skvělý,prostě jednička
ajkammm
(upraveno)
31. 8. 2010, 9:27
LenkaSedl
(upraveno)
30. 8. 2010, 15:39
Vladi, mooooc chválím, je to výborná mlska před chvilkou jsem dopekla a jen vychladl, děti pořád chodí a ukrajují a já taky, super, budu péct často
Finem
(upraveno)
31. 8. 2010, 9:04
@LenkaSedl
No u nás má právě taky největší úspěch u dětí. A to mám mlsné děti, hned tak něco do té pusy nedají.
sabbi
(upraveno)
14. 5. 2010, 8:50
něco jsem udělala špatně moc mi nevyběhl a byl trošku tvrdší... ale chuťově výborný a samozřejmě se rychle snědl. Jednu "nohavičku" jsem namazala rybízovou zavařeninou a ta manžovi chutnala nejvíc. Tak snad se mi příště povede lépe
Finem
(upraveno)
14. 5. 2010, 13:17
@sabbi
No to je divné, že to "nevyběhlo". Mě ty štrůdlíky zdvojnásobily velikost. A bylo to takové malinko jakoby tvrdé na povrchu, ale já jsme nakrájené kousky zavřela do krabičky a do dalšího dne se úžasně rozležely.
MagdaSon
(upraveno)
13. 5. 2010, 18:12
Včera jsem upekla, všichni se olizovali , Magda
cherrycake
(upraveno)
8. 5. 2010, 11:32
Moncicak77
(upraveno)
10. 5. 2010, 11:06
Dobrý den procházela jsem receptíky a v tom mě v mém zraku uvíznul váš recept na točený medovník tak těsto už mám v lednici a zítra se na něj vrhnu,už se na to moc těším potom písnu výsledek je ale fakt,že těstíčko na 4 díly je fakt malé,ale asi to tak má být a jak se zde píše že štrůdlíky v troubě nabydou tak to bude pravda jinak s těstem se krásně pracuje TAK MEDOVNÍK BYL NAPROSTO VÝTEČNÝ,ZE ČTYŘ NOHAVIC ZBYL NA DRUHÝ DEN NECELÝ JEDEN,JEN SE PO TOM ZAPRÁŠILO
Finem
(upraveno)
5. 5. 2010, 18:36
@Moncicak77
jj, štrůdlíky jsou opravdu tenké. Taky jsem si poprvé říkala, že to budou housenky. A pak se mi zvětšily a milé housenky se spekly k sobě. Ale ani to nevadilo. po vychladnutí jsem je od sebe "odloupla", jak perníky. A v pohodě.
leenkii
(upraveno)
3. 5. 2010, 11:10
Vladi, o víkendu jsem pekla.... Po počáteční nedůvěře "tam není tuk?!" a "to není možné, ty štrůdlíky ze 1/4 těsta jsou strašně malé", jsem si řekla "nějak to dopadne! Výsledek byl V Y N I K A J Í CÍ !!! Pro ostatní přidávám zkušenost - rozvalovala jsem na práškovém cukru, všechny 4 štrůdlíky dala na pečící papír na jeden plech, nechat mezery, krásně nabydou. Ořechy jsem nemlela ale jen nahrubo rozdrtila válečkem. Je to něco jako medovníkovo-perníkový štrůdl. Habešan je fakt jednička
Finem
(upraveno)
3. 5. 2010, 9:48
@leenkii
Tak to jsem ráda, že je spokojenost. Já se na něj tento týden chystám zas.