Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Výtečný medovník

0.0
Výtečný medovník

Potřebné ingredience

těsto: 400g hl. mouky, 100g pol. mouky, 180g Hery, 6 PL medu, 100g cukru, 1 vejce, 1PL rumu, 4 PL mléka, 1,5 lž sody, 1/2 kypř.prášku do perníku, 1lž kakaa ............ krém: 1 karamelizované salko, 1 máslo, 70g ml.ořechů ...........rozvar na placky: 150ml vody, 60ml rumu......... na posyp: 1 malé balení oříškových bebe sušenek ( dobré ráno), 30g ml. ořechů

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme Heru, přidáme cukr, med, rum, mléko a vejce - šleháme asi 5 min. Směs nalijeme do prosáté mouky se sodou, kypř.práškem a kakaem. Spojíme vařečkou a necháme v míse pod folií asi 5min odpočinout. Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Těsto propracujeme, popř. přisypáváme mouku. Těsto rozdělíme na 5 kousků a stále je necháváme zabalené ve folii! Na pečícím papíře vyválíme stejně velké placky, já je dělala podle mísy o průměru asi 22 cm. Pečeme cca 5min, je třeba hlídat, až placka zrůžoví tak vyndat. Upečeme i zbytek těsta, který rozdrobíme spolu se sušenkami a oříšky. Připravíme si krém : vyšleháme změklé máslo, salko a oříšky - necháme chvilku ztuhnout v lednici. Rozvar: převařenou vodu smícháme s rumem, popř i cukrem, ale není potřeba. Krém si rozdělíme na 6 dílů a jdeme na to.
Spodní placku potřeme po horní straně rozvarem a krémem, další placky potíráme rozvarem z obou stran, pomažeme krémem a postupujeme až k poslední. Nakonec pomažeme medovník ze všech stran a obalíme v drobence ze sušenek....Necháme uležet do druhého dne.

...

je vysoký asi 5 cm

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie