(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Zapečená veka se sýrem
Potřebné ingredience
Veka,sýr,máslo
Postup přípravy
Nakrájená veka se namaže slabě máslem a posype se nastrouhaným eidamem (30%) a dá se do rozpálené trouby tak na 5 minut,až sýr zrůžový a je takový nafouklý. Pro dospělé na to máslo dávám sardelovou pastu,nebo tuňáka (konzervu ) a potom posypu sýrem. A je to fakt moooc dobrý. Vhodné na dětské oslavy nebo pro nečekané návštěvy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
janauchytilova
(upraveno)
27. 2. 2007, 23:40
My to děláme tak, že na veku namazanou máslem natřeme trošku rozmačkaného česneku, pomažeme kečupem, a na to teprve nastrouhanou cihlu. Moc velká mňamka!!!
zlatá rybka
(upraveno)
9. 7. 2006, 17:52
tak jsem dnes opět dělala zapečenou veku,ale tentokrát jsem namazala máslem přidala kolečko salámu na to plátek rajčátka posypala sýrem ,sladkou paprikou a zapekla venku na grilu a byla to mňaaaaaaaaaamka
Sašetka
(upraveno)
6. 7. 2006, 11:07
mně tak tečou sliny
Nikis.
(upraveno)
6. 7. 2006, 10:21
Já to taky dělám, ale dávám máslo, malý plátek šunky a měkký sýr, nebo plátek tvrdého sýry a dám to do trouby na chvilku na gril. Je to fakt výborné
milu
(upraveno)
5. 7. 2006, 23:12
Jak píše Irena,to nám dělávala taky naše babička,málem bych zapoměla.Pro dospěláky to trochu opepřila a posypala červenou paprikou.Je to pikantní a křupkavé Milu.
račík
(upraveno)
15. 5. 2006, 23:22
Tak tohle mi dělala moje babička, když jsem byla dítě. Jen nepoužívala strouhaný eidam, ale šunkový sýr. Úplně jsme na to zapomněla. Přesně Ivo - jak píšeš - na dětské oslavy apod. Měla jsem to strašně ráda - ty plátky veky se pokladly na ten rošt do trouby a během několika minut byly nádherně křupavé. Úplně jsem na to zapomněla - až teď, když to tady čtu, jsem si to připomněla S tím eidamem to musí být také dobrý nebo s tím tuňákem To jsem ráda, že jsi to sem dala - aspoň to obnovím v kuchyni Irena