Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Rýchla holandská omáčka (Benediktov sendvič)

0.0
Rýchla holandská omáčka (Benediktov sendvič)

Potřebné ingredience

3 žltka,1 PL citronovej štavy,1/2 čl soli,štipka kajenskeho korenia (nemusí byt),100 g masla

Postup přípravy

Maslo roztopíme na pomalom ohni.Mixerom vymiešame žltky,citr.štavu,sol a korenie.Ked žltka zblednú,po kvapkach( nemusíte nejak zvlašt opatrne ) pridavame roztopene maslo a šlahame .Omáčka zhustne a zostane krémová.Možete ešte dochutit štavou alebo solou.Používa sa na preliatie rýb,sparenej zeleniny,brokolice,špargle alebo na vajička so slaninou..

Benediktov sendvič: opečieme si platky slaninky alebo šunky . chlebík opečieme do chrumkava.Spravime si volske oko (na mäkko).Na chlebík navrstvíme slaninku,šalat,vajičko a prelejeme omačkou..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 5. 5. 2010, 20:23
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Marci75 4. 5. 2010, 20:46
Vypadá báječně, vyzkouším o víkendu (jidlo) Ještě se zeptám - ta omáčka jśe nijak tepelně neupravuje? Opravdu jen žloutky vyšlechat za syrova?
Egreska 5. 5. 2010, 8:03
@Marci75 Marcelka,ide tam to horuce maslo,takže by to malo byt v poriadku (L) (L) (L)
melony 4. 5. 2010, 20:38
8o| 8o|to je úžasný žrádýlko (zajic) určitě vyzkouším
Egreska 5. 5. 2010, 8:06
@melony Budem rada Gabika (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie