Dort s ovocem k 2. narozeninám mého syna

Potřebné ingredience
Piškotový korpus (recept ze Zorka.estranky.cz): 8 vajec, 320g cukru krupice, 320g polohrubé mouky, 1.5 lžičky PDP, 8 lžic teplé vody / pudingový krém: 500ml mléka, 2 vanilkové pudingy, 2 vanilkové cukry, moučkový cukr podle chuti, 1.5 kostky másla
Postup přípravy
2. Ušlehat 4 minuty žloutky s druhou 1/2 cukru, vešlehat vodu.
3. Do žloutkové směsi na střídačku opatrně metličkou zapracovat sníh a mouku s PDP.
4. Péct 10 min na 175 stupňů, pak ještě 30-40min na cca 150 stupňů. Pořádně zkontrolovat špejlí!
5. Krém připravit uvařením pudingu, doslazením podle chuti a postupným vešleháním másla (puding musí být vychladlý, máslo pokojové teploty a přidávat opravdu po troškách, jinak se srazí).
6. Rozkrojit, promazat, obsypat boky, vršek potřít marmeládou, poklást ovocem, zalít želatinou, dozdobit krémem (do části jsem dala kakao).

Upečený a vyklopený korpus (krásně žlutý po domácích vajíčkách :-)), pekla jsem ve skleněné zapékací míse na pečicím papíru a odkrojila boky dorovna, rodina si na odřezcích pochutnala.

Jednou prokrojeno, promazáno cca 2/3 celkového množství krému, obmazáno.

Obsypáno mletými ořechy, potřeno višňovou marmeládou.

V procesu zdobení, párátka jsou proto, aby ovoce nepopadalo bokem.

Zbývá zalít želatinou a dozdobit zbytky krému.

Má to být auto v krajině - kdyby to někdo nepoznal.

Řez (foceno při velmi chatrném světle, tak to vypadá podle toho...).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

















