Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Pomerančový chlebíček

0.0
Pomerančový chlebíček

Potřebné ingredience

140 g změklého másla + trocha na vymazání formy, 200 g polohrubé mouky (použila jsem hladkou) + trocha hrubé na vysypání formy, 3 lžičky prášku do pečiva, 200 g krupicového cukru, nejlépe přírodního, 3 velká vejce, 6 lžic mléka, jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče (důkladně vydrhnutého, nebo lépe chemicky neošetřeného). NA DOKONČENÍ: 3 lžíce pomerančové šťávy, 50 g krupicového cukru, nejlépe přírodního (použila jsem moučkový, lépe se mi s ním pracovalo), 50 g hořké čokolády (přidala jsem kousek ztužného tuku, aby čokoláda na chlebíčku nebyla tvrdá)

Postup přípravy

1. Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Formu na biskupský chlebíček o objemu 1,2 litru vymažte máslem a vysypte trochou hrubé mouky, nebo vyložte pečicím papírem. Všechny přísady na těsto prošlehejte v míse metlou nebo vařečkou, za tři až pět minut by mělo být lehké a nadýchané. Pak je přesuňte do připravené formy a srovnejte povrch.

2. Pečte čtyřicet až padesát minut, aby byl povrch zlatohnědý a pevný na dotyk. Mezitím v malém rendlíku na mírném ohni opatrně a za stálého míchání spojte cukr s pomerančovou šťávou. Upečený chlebíček vyjměte z trouby a potřete pomerančovou směsí. Nechte zchladnout, vyklopte z formy a nechte dochladnout na mřížce.

3. Čokoládu nalámejte a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce na střední výkon (minutu dvě). Polijte chlebíček a nechte ztuhnout.

DOPORUČUJI !!!!! JE TO VELKÁ DOBROTA.

Zdroj: Časopis APETIT

Dalších pár vyzkoušených dobrot .... naleznete zde:
http://www.prazskacukrarnicka.blogerka.cz/

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dunuska 27. 11. 2013, 20:38
Včera jsem pekla Váš chlebíček. Chtěla jsem se zbavit pomerančů, což se až tak nevydařilo, protože jeden bohatě stačil (nevadí, nasuším je na Vánoce). Chlebík mě až tak neoslovil, ale manžel si ho pochvaloval (a to se všemu sladkému z trouby vyhýbá). Takže děkuji za recept. :-) :-) :-)
JanaNur 13. 5. 2010, 7:38

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie