Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

DOMÁCÍ SEKANÁ

0.0
DOMÁCÍ SEKANÁ

Potřebné ingredience

150g slaniny, 2 najemno nakrájené cibule, 1kg mletého masa (vepřové+hovězí), 2 starší rohlíky (nakrájené), 100ml mléka, 5 stroužků čsneku prolisovaných, 3 lžičky tymiánu, 2 lžíce majoránky, 3 lžíce dijónské nebo plnotučné hořčice. SMĚS K POTÍRÁNÍ: 3 lžíce dijónské hořčice, 3 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 2 sžičky sladké papriky

Postup přípravy

Do pánve dám nadrobno nakrájenou slaninu a nechám ji opražit, až pustí tuk. Pak přidám cibuli a obojí smažím, aby cibule zesklovatěla. Dávám přitom pozor, aby cibule ani slanina neměly kůrku, protože by to v sekané nebylo dobré.

Do mísy dám mleté maso a přidám nejdřív rohlíky, které jsem předtím namočila do vlahého mléka a pak vymačkala. Maso začnu rukama míchat a přidám všechny ostatní ingredience a koření.

Když maso drží pohromadě, vyndám ho z mísy a zpracovám na vále. Než ji dám do pekáče, klidně s ní párkrát uhodím o vál, abych z těsta vyhnala vzduch.

Těsto vytvaruju do šišky a pěkně uhladím rukou namočené ve studené vodě. Než dám sekanou do trouby, potřu ji směsí, kterou jsem si připravila. Sekanou potírám během pečení několikrát a peču ji odkrytou na 180C.

Podáváme nejlépe s kaší.

Osmažíme slaninu a cibuli....

Před potíráním směsí...

Směs na potírání...

Potřeno a můžeme dát péct do trouby....

Hotovo...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

estepanova 18. 5. 2010, 14:35
Jo, holky, dělala jsem již několikrát tuto sekanou. Myslím, že byla v některém z minulých čísel Alberta. Ta moje vypadala přesně jako ta Vaše, Luci a chutnala výýýborně. Nedá se na ní nic zkazit, doporučuji i začínajícím kuchařinkám. Akorát pravou dijónskou hořčici jsem vyměnila za obyčejnou plnotučnou, taky byla dobrá. Pokud se jí "na studeno", bylo mi líto té vynikající šťávičky, tak jsem ji zamrazila a použila jindy. Je fakt výborná "na teplo i na studeno". Eva. (clamp)
manhartici 22. 5. 2010, 11:51
@estepanova Evi, přesně tak je výborná..... (Y) (Y) (Y)já dala jednu lžící dijonské a dvě plnotučné... |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie