Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Pro milovníky jovo - Dort se šmoulíma domečkama, potokem a jahůdkama pro moji holčičku

0.0
Pro milovníky jovo - Dort se šmoulíma domečkama, potokem a jahůdkama pro moji holčičku

Potřebné ingredience

Korpus a marcipán dle receptů Peti (ID102082), želatina na dort, potravinářské barvy, čokoládové vločky, čerstvé jahody, jeden velký jogurt, jeden tvaroh, jedna smetana

Postup přípravy

Šmoulí domečky jsem si udělala dva dny předem, stejně tak i kytičky a louku. Den předem jsem upekla korpus, byl opravdu výborný, nadýchaný, bez chyby, doporučuju vajíčka rozšlehat vidličkou a pak teprve přidat cukr. V den narozenin jsem korpus naplnila náplní z ušlehané smetany, jogurtu a tvarohu s cukrem a želatinou a dovnitř jsem dala čerstvé jahody. Nahoru jsem dala na část dortu piškoty, protože jsem jej chtěla potáhnout marcipánem a ten se nemá rád s jogurtem. Pokud se to udělá dobře a marcipán na jovo náplň nedosáhne, nic se mu nestane a zůstane pořád pěkný. Uprostřed jsem udělala řeku ze želatiny a modré barvy, ta se mi ale špatně rozpustila, chvátala jsem a už to bylo, a na druhém břehu jahůdkovou louku, kterou jsem potřela želatinou. Nahoře, kde byla píchnutá svíčka, tak tam jsem udělala jakoby jezírko, které přetýkalo v řeku, "skálu" jsem udělala z piškotů namočených v rozpuštěných čokoládových vločkách - ty jsou super ze soukromé pekárny, rychle zasychá, takže moc neteče a krásně se leskne, namáčela jsem do ní i jahody, které se mi dobře přichytávaly na dort.

Pokud budu dělat podobný dort znova, doporučuju dokončit dort v tomto směru - na jovo náplň dát piškoty tam, kde bude marcipán, tam, kde má téct řeka, tak ji ohraničit čokoládou, stejně tak udělat vše, co je z čokolády jako první, pak teprve dát želatinu na jahody a pak obarvit vodu na želatinu a pak ji udělat dle návodu a nalít tam, kde ji chcete - jen je nutné zkontrolovat, jestli někde třeba ve skále není dírka, pak to totiž poteče všude.

marcipán jsem si udělala dva dny předem, stejně tak i figurky, nemáte pak moc práce v jeden den

Domečky jsou z marcipánu, stejně tak i kytičky a louka - kytičky jsem dělala jednoduše: udělala jsem šest stejných kuliček a jednu podruhé jsem pak zmáčkla na jedné straně do špičky a postupně k sobě přidávala, až kytička držela pohromadě, zvlášť jsem pak udělala stonek a na sebe jsem to přilepila pomocí čokolády, marcipán jako spojovací materiál selhal

Dort ze strany

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

miriam07 18. 5. 2010, 18:11
a nerozpustil se ten marcipán, který je v kontaktu s tou želatinou *-) *-) mě to udivuje, protože se všude praví, že do nejde dohromady *-) jinak dortík je pěknej (H)
filipo 18. 5. 2010, 19:59
@miriam07 Ano, Miriam, to píšou správně, ale já jsem se snažila, aby byl marcipán jakoby ve vzduchu a také propříště bych řeku ohraničila čokoládou a teprve potom bych dávala želatinu, marcipán atd (C)
jajka5 18. 5. 2010, 18:08
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
cherba 18. 5. 2010, 13:07
(Y) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie