Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 41 návštěvníků)

HEJTMANSKÝ ZÁVITEK - OPRAVDU DELIKÁTNÍ ZÁLEŽITOST

0.0
HEJTMANSKÝ ZÁVITEK - OPRAVDU DELIKÁTNÍ ZÁLEŽITOST

Potřebné ingredience

Vepřová plec (pečeně) prostě plátek masa Párek Zelí kyselé Slanina Sůl Pepř mletý Cibule Tuk Paprika mletá Mouka hladká Rajčatový protlak Smetana Citron Hořčice Voda

Postup přípravy

POSTUP:
Plátky masa rozklepeme doširoka a do středu rozprostřeme kyselé zelí propláchnuté, díl oloupaného párku a na kostičky nakrájenou slaninu ( kdo nemá rád nemusí dávat). Plátek masa s náplní osolíme a opepříme a vytvarujeme do tvaru měšce a svážeme nití (vytvoříme závitek ). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku dorůžova, přisypeme mletou papriku, částečně zpěníme. Na takto připravený základ vložíme závitky, mírně podlijeme vodou a přikryjeme poklicí a v troubě dusíme doměkka. (během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme).
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, zalijeme potřebným množstvím vody, rozšleháme, krátce povaříme, zjemníme smetanou, dochutíme hořčicí a citronovou šťávou. Za stálého míchání dobře povaříme.
Příloha brambory různě upravené, rýže anebo houskový knedlík.

takto připravujeme závitek

již hotové závitky

a jdeme baštit

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kebulka 19. 11. 2012, 13:01
moc nám to chutnalo,jen na náš vkus dost kyselé,takže jsem tam nedávala citron,ale ještě naopak trošičku přisladila.Ale jinam fakt super (Y) (L)
STABAJZNA (upraveno) 6. 10. 2010, 12:50
Dnes to zkusím pak písnu jaké to bylo díky (L)O chvilku později... Supeeeer bašta náš malej je vybíravost sama a třikrát si přidal neznám lepší větu u oběda než maminko já chci ještě prosím.Díky pa
šamotka 17. 7. 2010, 16:52
(Y) (Y) (Y) LUXUSNÍ (clamp) (clamp) (clamp) Budu dělat častěji, protože je to opravdu výborný. |:o) |:o) |:o)
Alenka5 6. 6. 2010, 21:37
Právě jsem dovařila, chuť výborná opravdu doporučuji. (radost)
lidare 22. 5. 2010, 20:00
Taky dělávám a je to úplná delikatesa. (Y) :-) (clamp)
Johnova 22. 5. 2010, 14:34
Znám jako Hejtmanský měšec (Y) Dobrůtka (jidlo)
DAPED 22. 5. 2010, 19:10
@Johnova ano máte pravdu je to hejtmanský měšec, ale mě se měšce nedařilo udělat a závitky mě přišly schůdnější tak jsem to trošku poopravila a opravdu je to dobrota... (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie