(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Nejoblíbenější jídlo mého manžela i dětí, hotové do 5 minut:-)TARATOR

Potřebné ingredience
Tak a dneska bude nejoblíbenější jídlo mého manžela (překvapivě je bez masa!) Tarator...je to z bulharské kuchyně a opravdu moc dobré a hlavně zdravé! Suroviny: Bílý jogurt (dávám 2-3), okurka, olivy(kdo nemá rád nemusí dávat), česnek(může se vynechat), kopr, oliv.olej, sůl.
Postup přípravy
Okurku nakrájím na maličké kostičky, přidám kopr, sůl, olej, olivy a zamíchám, na závěr vmíchám bílý jogurt.
Kdo chce, může přidat tak 2 dcl vody, ale nám víc chutná bez.
Příloha:rohlíky, chleba
Kdo chce, může přidat tak 2 dcl vody, ale nám víc chutná bez.
Příloha:rohlíky, chleba
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

anaba
(upraveno)
27. 12. 2017, 8:32
vyzkouším,díky

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
26. 12. 2017, 11:04

nahlásit
Etelaj
(upraveno)
25. 12. 2017, 19:34
Je to hodně podobné okurkovému salátu k masitému jídlu, který se běžně dělá na Severní Moravě. U nás se k nastrouhaným okurkám dává kyselá smetana, sůl, pepř, někdy trochu octu. Moje snacha z Plzeňska nemohla pochopit, jak takový salát můžeme jíst, u nich je pouze čistý salát bez smetany. Viděla to poprvé v životě.
nahlásit

YILAN
(upraveno)
26. 12. 2017, 11:51
@Etelaj
tak, tak
u nas se do okurkoveho salatu bezne dava sul, pepr, cibule, strouzek cesneku, cukr, ocet a kdo ma rad muze si do hotoveho salatu nalit bud podmasli, kefir, kysku nebo zakysanku


nahlásit

dadulka19
(upraveno)
5. 4. 2012, 21:58








nahlásit

petra.l
(upraveno)
19. 5. 2011, 20:21
Tak tohle miluju - vždycky se na tarator do Bulharska těším. Pokaždé si ho dávám, ale co v Bulharsku restaurace, to jiný tarator
- jako u nás česnečka
Jen když ho dělám u nás, stejnak to není ono, holt nemáme ten jejich pravý dobrý jogurt



nahlásit

keltka
(upraveno)
3. 6. 2010, 17:01
také dělám, je to řecké tzatziky



nahlásit
petulka82
(upraveno)
6. 6. 2010, 12:04
@keltka
Nejsou to tzatziki
Tarator je spíš polévka u tzatziků čím hustší, tím lepší

nahlásit

pavlinka
(upraveno)
3. 6. 2010, 16:51
Dávám to k bramborům grilovaným v alobalu a všichni se můžeme užrat



nahlásit

laskonka
(upraveno)
3. 6. 2010, 16:39
Luci, je to výborné, když mám doma oříšky, posypu to ještě mletými ořechy..je to taky super


nahlásit
Spein
(upraveno)
3. 6. 2010, 16:09
I my máme ráádi. jen dělám trošinku jednodušeji , přivezu si na něj koření z Bulharska již namíchané

nahlásit

vychod
(upraveno)
3. 6. 2010, 14:24
MNAM to milujeme aj my.Ja sice davam acidofilne mlieko namiesto jogurtu a uhorku postruham na struhadle.Perfektne osvieženie hlavne v lete v horučave




nahlásit