Kynutý "MOTÝLEK" s nádivkou (na slano)
Potřebné ingredience
Těsto : 650g hladké mouky (nebo 500g hladké a 150g celorznné pšeničné), 30g droždí, 1 lžička soli, 1 vejce, 300ml mléka, 1 lžička cukru, 30g rozpuštěného másla Náplň: například skvělá nivová- 110g Nivy,1 menší cibule, 2lžíce zakysané smetany,2 lžičky plnotuč.hořčice, 30g změkklého másla,1-2 špetky soli,150-200ml jemně nastrouhaného eidamu a můžeme přidat nasekanou čerstvou petrželovou nať či jiné bylinky dle chuti. Na potření motýlků: 1 rozšlehané vejce a na posypání : semínka dle chuti.
Postup přípravy
Těsto nám připraví domácí pekárna.
Hotové těsto na vále rozdělíme nožem na stejné kousky,podle toho,jak velké chceme motýlky mít.
Každý kousek vyválíme na placku asi 6mm silnou,natřeme na ni část náplně,srolujeme do roládky a oba konce roládky spojíme k sobě(viz.foto.příloha). Pak spojenými konci naspod roládku otočíme a nakrojíme z každé strany ostrým nožem,ale nedokrojíme 1-1,5cm!!!.)Viz. foto. příloha) Nakrojené kousky vytočíme jako motýlí křidélka a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.Když máme takto vypracované všechny kousky těsta a motýlky na plechu,necháme je 5-10minut kynout,pak je potřeme vejcem,posypeme semínky a vložíme do vyhřáté trouby,kde pečeme cca 20-25minut při 180°C,ke konci teplotu snížíme.
Motýlci jsou lehce pikantní,jsou vláční,slaví úspěch a to nejen u mužských protějšků:)
Inspirovala jsem se na maminčiných receptech.cz.
Dobrou chuť! :-)
dílek těsta vyválíme,potřeme nádivkou
srolujeme
.
.
.
.
.
.
Tihle moji dnešní motýli jsou velcí a proto nejsou až tak vzhlední,ale pokud máte k diispozici horkovzdušnou troubu a můžete tím pádem péct dva plechy najednou,pak budete mít motýlky krásné a ne jak já- motýly ala sardinky:-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé