(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
KEFÍROVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
1 kefír nebo kyška (500 ml), 300 g cukr krupice, 350 g hladká mouka, 1 vanilkový cukr, 9 lžic oleje, 1 lžička sody, 1 celé vejce, kakaový prášek
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme ve velké míse a dohladka rozmícháme ručním šlehačem ("metličky"). Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při cca 150°C (horkovzduch) asi půl hodiny. Jeslti je buchta hotová, poznáme tak, že doprostřed zapíchneme špejli a vytáhneme. Když na ní ulpívá těsto, ještě pečeme.
Tato buchta je super jednoduchá a nikdy nezklame. Dá se udělat i s ovocem nebo třeba drobenkou, bez kakaa, s ovocem a drobenkou z hnědého cukru se skořicí.... Ideální recept pro maminky, co nerady pečou, ale čas od času mají dojem, že by měly :-))
Tato buchta je super jednoduchá a nikdy nezklame. Dá se udělat i s ovocem nebo třeba drobenkou, bez kakaa, s ovocem a drobenkou z hnědého cukru se skořicí.... Ideální recept pro maminky, co nerady pečou, ale čas od času mají dojem, že by měly :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé