Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Domácí jogurt

0.0
Domácí jogurt

Potřebné ingredience

1l mléka / stačí i polotučné/ , 1 smetanový jogurt anebo i obyčejný 125ml, ale musí být s jogurtovou kulturou jen ne nízkotučný-ten neobsahuje tolik přirozených živin a je plný chemikálií

Postup přípravy

Převaříme v mlékovaru mlieko, do utvoření kožky, potom necháme v hrnci vychladnout / dávala jsem polotučné mléko/, když zkusíme mléko prstem, musí být jen vlažné, přidáme jogurt , rozmícháme a dávame do pohárků od detské přesnídávky- vyšlo mi 6 pohárků, potom pohárky zavřeme a zabalíme do deky na asi 6-10hodin, potom přeložíme do ledničky na dalších 6-8hodin, jogurty jsou husté, dobré a připomínají mi chutí staré dobré časy,dáme si do nich, co kdo má rád / džem, oříšky, ovoce, musli, hlavně, vím, co do nich dám. No a do další várky mám už svoji živou jogurtovou kulturu,která se může použít zhruba na 6 várek anebo si vždy koupím nový jogurtík. Přeju i vám zdravé mlsání - vím , receptík to není nový, určitě už se tu objevil, ale je čerstvě odzkoušený, takže vím, že funguje.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dlouhých 18. 3. 2013, 12:43
Chtěla bych ho zkusit není řídký a táhlý jak jsem někde četla? *-)
Alele 30. 7. 2010, 21:13
Také dělám domácí jogurt přesně podle tohoto receptu, ale vždy používám plnotučné mléko. :-)Je opravdu dobrý a bez přidaných látek a éček. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie