Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Vánoční cukroví Schwarz-Weiß

0.0
Vánoční cukroví  Schwarz-Weiß

Potřebné ingredience

250 g hl. mouky, 125 g masla, 125 g cukru, 1 vajicko, 1 lzicka rumu, 50 g kakaa, 1 bilek

Postup přípravy

Z mouky, masla, cukru, vajicka a rumu udelame hladke testo, rozdelime na dve casi a do jedne pridame kakao. Obe testa dame na 30 min do lednice odpocinout.
Potom jsou ruzne moznosti jak testo zpracovat.

Kruhy: Z obou test udelame je 3mm tlustou placku. Zlutou placku potreme bilkem a kakaovou placku na ni polozime, spolecne placky srolujeme a nechame zase odpocinout v lednici aby testo ztuhlo. Pak krajime na ca 3-4mm tlusta kolecka, ktera klademe na plech s pec papirem a peceme.

Sachovnice:
Z obou test udelame slabe valecky, ktere vytvarujeme na spalicky - kvádry. Spalicky spojujeme bilkem k sobe, vzdy bily s hnedym, druha rada zase hnedy pod bily - vatvarime sachovnici nebo jen 4 vadry vedle sebe. Zase nechame ztuhnout a pak krajime 3-4mm tluste kousky a peceme.

Mramorovane:
Vsechny orezky spojime a udelame valecek nebo kvadr a pak nakrajime a upeceme.

nebo delame takto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

wictorie 8. 12. 2008, 13:21
Tak dneska jsem je udělala, vypadají hezky. Jen mi šly špatně krájet, lepilo se mi to. Budou měkké do Vánoc? Nyní pěkně ztvrdly. Díky moc za receptík. Monča
Navis 21. 10. 2007, 11:06
Děkuji za receptík!! (Y) (Y)Hned jsem si ho rovnou vytiskla a založila (radost) (radost) (radost) Už tu byli jednou vyfocené a nevěděla jsem jak toho dosáhnout tak ted aspon vím.
Marcela 1980 24. 10. 2007, 19:14
@Navis ;-) No nesmite to jen vytisknout a zalozit, ale i udelat a pak (zajic). No ale mate pravdu jeste mate trosku cas (podzim)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie