Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Vývar s nudlemi a knedlíčky .

0.0
Vývar s nudlemi a knedlíčky .

Potřebné ingredience

Protože děti moc nemají rády játrové knedlíčky, dělám kvasnicové. Myslím, že jsou i zdravější.Slepice nebo kuřecí droby, kdo chce-kousek hovězího na polévku,1cibule, 3stroužky česneku, 6mrkví,1petržel, kousek celeru, 5kuliček pepře, 3kuličky nového koření, sůl, petželková nať, nudle.Knedlíčky: 1menší cibulka nasekaná na drobno, tak 3 špetky soli,1kvasnice, lžička majoránky,2vejce,strouhanka a hladká mouka.

Postup přípravy

Všechno kromě petželkové natě vložím do horké vody do papiňáku a dám vařit. Mezi tím dám do rendlíku na olej zesklovatět cibulku, vypnu plamen a rozdrobím kvasnice,posolím,dám majoránku a nechám kvasnice rozpustit už jen v teplém kastrůlku (je to za chviličku). Přidám 2vajíčka a promíchám. Pak přidávám půl na půl střídavě strouhanku a hladkou mouku a dobře promíchávám, až vznikne hustota, ze které se mně budou dělat dobře knedlíčky a nechám chvilku stát. Mezi tím uvařím v osolené vodě nudličky. Jakmile mně papiňák povolí a nebo prostě, až je polévka uvařená, tak ji přes jemný cedník přecedím (naše slečna nemá ráda, když není polévka úplně čirá :-))) ) a vývar dám vařit. Do něj lehce mokrou rukou dělám knedlíčky tak velikosti vrchovaté kávové lžičky a vařím, dokud nevyplavou na povrch. A je hotovo. Lehce dochutím-co má kdo rád, na kolečka nakrájím vařenou mrkvičku a šoupnu tam a přidám nasekanou petželkovou nať. Nudle dávám na talíř a zalévám knedlíčkovou polévkou.Je to polévka, kterou už dělávala moje babička a děti ji milují.
Teď přišel Váša a říkal, že jsem neměla nikomu prozradit ten recept na kvasnicové knedlíčky, protože je to prý naše rodinné tajemství :-))) - on je totiž fakt zbožňuje.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

backa 28. 10. 2007, 8:45
tyto knedlíčky už dělám taky léta a máme je raději než játrové. (PL)Jsou fakt moc dobré. (Y)
AliceM 28. 10. 2007, 11:00
@backa (Y) (Y) (Y)
jassnenka 24. 10. 2007, 23:30
tak dnes jsme vyzkouseli, moc dobre, jen knedlicky jsem udelala trosku tuzsi, priste dam mene strouhanky a mouky, trosku mne uklouzla ruka. ...s tim namacenim ve vode pri delani knedlicku to bylo rozhodne snazsi a rychlejsi, jinak by se mne rozpadaly. dekuji za recept
AliceM 25. 10. 2007, 0:17
@jassnenka To mám radost :-) :-) :-): Ono se musí vychytat mouchy, já to taky trénovala, než byly jako od maminky :-$ :-$ :-$. Dnes jsem přidala další babičkovskou polívčičku a noky jsem taky "nacvičovala" :^), ale teď už je zvládám ;-).
avynka 22. 10. 2007, 0:07
Určitě to bude skvělý recept. V týdnu jej vyzkouším :-). Úplně jsem na tu vaši polévku dostala chuť (Y) (clamp) ;-).
AliceM 22. 10. 2007, 0:08
@avynka Díky, pak dejte vědět, jestli chutnala !!!!! (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie