Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Bezstarostný knedlík

0.0
Bezstarostný knedlík

Potřebné ingredience

rohlíky, hrubá mouka nebo krupice, vejce, mléko, sůl

Postup přípravy

Pro ty, kdo má rád hutnější a navíc má tu výhodu, že si ho ráno připravíme a vaříme až podle potřeby. Čím déle stojí, tím lépe.

Když pečivo nespotřebuji, nakrájím ho a dám do mrazničky.
- Rohlíky, kolik chceme nebo máme zalijeme mlékem jen tolik, abychom pak nemuseli dávat hodně mouky.
- Podle potřeby se k míse vrátíme a přidáme vajíčko (min. 1 ks), hrubou mouku nebo krupici, sůl. Bez droždí a prášku do peč. Zamícháme a necháme stát třeba půl dne. Těsto musí být dost husté.
- Cca půl hodky před podáváním odebíráme těsto a mokrýma rukama utlačíme nejlépe koule velikosti asi tenis. míčků a vaříme v osolené (vařicí) vodě. Nesmí se přichYtit ke dnu. Pak jen ve vařicí vodě plavou a dají se i lehce přetočit na druhou stranu.
- Po 20-30 min. jsou hotové (podle velikosti). Po vytažení ihned rozkrojíme buď na polovinu a čtvrtinu nebo na knedlíkovém kráječi. Nejlepší jsou čerstvé, přihřívané už to není ono. Dají se použít i k omáčkám, ale vepřo knedlo zelo je nejlepší.
- na množství použitých surovin opravdu až tak nezáleží
- samozřejmě rohlíky mohou být osmažené a přidána petrželka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie