(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bezstarostný knedlík
Potřebné ingredience
rohlíky, hrubá mouka nebo krupice, vejce, mléko, sůl
Postup přípravy
Pro ty, kdo má rád hutnější a navíc má tu výhodu, že si ho ráno připravíme a vaříme až podle potřeby. Čím déle stojí, tím lépe.
Když pečivo nespotřebuji, nakrájím ho a dám do mrazničky.
- Rohlíky, kolik chceme nebo máme zalijeme mlékem jen tolik, abychom pak nemuseli dávat hodně mouky.
- Podle potřeby se k míse vrátíme a přidáme vajíčko (min. 1 ks), hrubou mouku nebo krupici, sůl. Bez droždí a prášku do peč. Zamícháme a necháme stát třeba půl dne. Těsto musí být dost husté.
- Cca půl hodky před podáváním odebíráme těsto a mokrýma rukama utlačíme nejlépe koule velikosti asi tenis. míčků a vaříme v osolené (vařicí) vodě. Nesmí se přichYtit ke dnu. Pak jen ve vařicí vodě plavou a dají se i lehce přetočit na druhou stranu.
- Po 20-30 min. jsou hotové (podle velikosti). Po vytažení ihned rozkrojíme buď na polovinu a čtvrtinu nebo na knedlíkovém kráječi. Nejlepší jsou čerstvé, přihřívané už to není ono. Dají se použít i k omáčkám, ale vepřo knedlo zelo je nejlepší.
- na množství použitých surovin opravdu až tak nezáleží
- samozřejmě rohlíky mohou být osmažené a přidána petrželka
Když pečivo nespotřebuji, nakrájím ho a dám do mrazničky.
- Rohlíky, kolik chceme nebo máme zalijeme mlékem jen tolik, abychom pak nemuseli dávat hodně mouky.
- Podle potřeby se k míse vrátíme a přidáme vajíčko (min. 1 ks), hrubou mouku nebo krupici, sůl. Bez droždí a prášku do peč. Zamícháme a necháme stát třeba půl dne. Těsto musí být dost husté.
- Cca půl hodky před podáváním odebíráme těsto a mokrýma rukama utlačíme nejlépe koule velikosti asi tenis. míčků a vaříme v osolené (vařicí) vodě. Nesmí se přichYtit ke dnu. Pak jen ve vařicí vodě plavou a dají se i lehce přetočit na druhou stranu.
- Po 20-30 min. jsou hotové (podle velikosti). Po vytažení ihned rozkrojíme buď na polovinu a čtvrtinu nebo na knedlíkovém kráječi. Nejlepší jsou čerstvé, přihřívané už to není ono. Dají se použít i k omáčkám, ale vepřo knedlo zelo je nejlepší.
- na množství použitých surovin opravdu až tak nezáleží
- samozřejmě rohlíky mohou být osmažené a přidána petrželka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé