Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

pečený čaj nejen na zimní večery

0.0
pečený čaj nejen na zimní večery

Potřebné ingredience

1 kg ovoce, 0,5 kg cukru krupice, 1 lžička mleté skořice, 5 celých hřebíčků, šťáva z 1 citronu, 200 ml rumu.

Postup přípravy

Ovoce nakrájet na kostičky (neloupám) a s ostatními přísady zamíchat, dát do pečící mísy a nechat v troubě cca 1 hod. při 180 stupních, občas promíchat. Po upečení naplníme skleničky ovocnou směsí, uzavřeme a otočíme dnem nahoru. Nechávám to druhého dne vychladnout. Pak jen stačí při podávání 2-3 lžičky tohoto čaje dát do hrnku a zalít vřelou vodou.
V mém případě jsem dávala ovoce: jablka, hrušky, hrozny, nektarinky, meruňky, citron

tento čaj je z ovoce: broskve, meruňky, jablka, rybíz, švestky, hrozny, špendlíky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bariska 1. 10. 2010, 16:40
Myslíte, že by šlo i z šípků??? *-) na zahradě už skoro žádné ovoce není, akorát jabka. Nebo zkoušel někdo třeba pomeranč, citron, to se asi loupat musí, že?Ráda bych vyzkoušela, poradte prosííím (C) (podzim) (destnik) (chripka)
dofik 1. 10. 2010, 20:51
@bariska Ze šípků jsem ještě nezkoušela, nevím, ale proč ne. Pouze ty šípky by se pak nedaly po vypití čaje asi jíst. Nasadila jste mi brouka do hlavy, šípky vždy na čaj suším, že bych také zkusila pečený s rumem. *-) Jablíčkový je super, ale přidala bych k tomu nějakou tu hrušku ,-) a šípky, jak píšete. Jinak pomeranč, citron neloupám. ,-) ,-) ,-)
mamlasi 19. 8. 2010, 17:32
(flower) Už jsem tento receptík vytiskla i pro sestru (flower).Určitě to zkusíme (wash).V zimě to musí být přímo exotické (zima) (D).DÍK ZA PRIMA TIP (L).
ivina123 19. 8. 2010, 11:06
Vyzerá to veľmi zaujímavo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (F) (F) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie