Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami

0.0
Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami

Potřebné ingredience

600 g filet z lososa, sůl, pepř, cukr, 1 salátová okurka, 1 cibule, 1 svazek petrželky, rostlinný olej nebo tuk, 300 ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany, 3-4 čajové lžičky plnotučné hořčice, jíška na zahuštění (používám instantní od Knorra), jako příloha těstoviny.

Postup přípravy

Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky (tak 1 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme také na kostky - pokud má větší zrníčka, vybereme je.

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme okurku a směs podusíme. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl, pepř a trochu cukru (stačí malá lžička) a necháme ještě chvíli dusit.

Na další pánvi opečeme na tuku kostky lososa. Když jsou hotové, přimícháme je společně s petrželkou, smetanou a hořčicí do okurkové směsi a ještě cca 3 minuty necháme vařit. Poté omáčku dochutíme a zahustíme jíškou. Podáváme s těstovinami.

Pokud nemáte petrželku, je to dobré i bez ní (vyzkoušeno) :-) Případně by místo ní možná šlo použít trochu kopru.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenkule 12. 6. 2008, 13:42
Dobrý den Jani (flower), tak to jsme si zas pochutnali (jidlo), původně jsem chtěla udělat lososa jen na másle a pak mě napadlo mrknout do receptů tady (Y) a dobře jsem udělala :-). Omáčka nemá chybu, je dobroučká (sampus). Děkuji za bezva receptík, to byla trefa. Lenka (hello) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1106248
Jorix 12. 6. 2008, 13:48
@Lenkule Leni, díky moc (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie