Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 102 návštěvníků)

KUSKUSOVÉ RIZOTO, rychlé a vynikající, i pro ty nejmenší :-)) Vařeno za 10 minut!

0.0
KUSKUSOVÉ RIZOTO, rychlé a vynikající, i pro ty nejmenší :-)) Vařeno za 10 minut!

Potřebné ingredience

Zelenina s máslovou příchutí od Findus (já kupuji květák, mrkev, hrášek), nebo podle vlasní fantazie,Kuskus, máslo, sůl (tu pro ty nejmenší samozřejmě vynecháme) a vodu. Množství si upravte podle jedlíků. Já dělám pro dva jako hlavní jído nebo pro tři jako přílohu z jednoho sáčku zeleniny a třech hrstí kuskusu.

Postup přípravy

Na másle necháme podusit zeleninu, když je hotová zaleji vodou, aby byla asi 1 cm nad zeleninu a uvedu k varu, když začne vařit osolím podle chuti a nasypu kuskus, zamíchám, odstavím z plotny a přikryté pokličkou nechám asi tři minutky stát. Pak dám zpět na oheň, přidám plátek másla a ještě jednou prohřeju a HOTOVO! Vařeno je asi za 10 minut! Nikdy jsem nebyla moc na zeleninku, ale tohle fakt můžu! Nejmenším ho můžete namixovat nebo jen rozmačkat...
Pokud ho nepodáváte úplně malým prckům, tak můžete do vody přidat třeba kostku zeleninového vývaru.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Adlheid 3. 6. 2014, 13:53
Tak to je luxus (Y). Já tam dala zeleninu z Lidlu. Je v krabičce i s bylinkovým máslem. Cena tak 23 Kč. Přidala masíčko, kostku masoxu, česnek a jím to skoro celý týden. (zajic) (zajic) (zajic) Během jednoho měsíce to dělám už potřetí. Příště to zkusím dát i synovi (Z), ale nevím nevím, abych pak neměla málo. Tak jednoduchý recept! Děkuji Lucko. (Y) (Y) (Y)
smatanka-mona 1. 10. 2008, 11:55
Dobrý den Luci,tak tohle byl náš první kuskus :-)A určitě néé poslední :-)Moooc velká dobtota,já bych to mohla každý den (Y) (Y)Jen tam příště přidám kuřecí maso,aby i manža byl spokojenej ;-)Díky za receptík (F) (F) (F) (F) (F) (F) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
Delisa 1. 10. 2008, 15:54
@smatanka-mona Dobrý den Moniko, to jsem ráda, že Vám chutnal ^o). Já sem tam také obměňuji. Maso je super, ale třeba i žampiony jsou dobré. No, ale manžela si kuskus moc nezískal, on celkově těstoviny moc nemusí (facky), tedy s vyjímkou zapečených špaget, toho by se užral ;-). (hello) (F) (hello)
amálinka (upraveno) 14. 7. 2008, 14:02
Lucie, přidávám se k ostatním chválícím... je to úžasné, jednoduché, rychlé, zdravé a moc chutné jídlo! Postupovala jsem téměř přesně podle vašeho receptu, jen jsem použila obyčejnou zeleninu Vitastar - mrkev, hrášek a kukuřice - bylo to pak krásně barevné, a před přidáním kuskusu přidala do vody kostku zeleninového vývaru... a obrovský úspěch! I naše Amálka, která jí asi 4 jídla a nic jiného, snědla pořádnou porci a prokládala jedení pochvalným "mňam, mňam", což u ní fakt neznám... A už si vyjednala, že to pro ni budu vařit každý den... ;-) :-) Moc děkuju za inspiraci, máte-li v zásobě víc receptů s kukskusem, sem s nimi (Y), dlouho mi tady ležel a nevěděla jsem moc, co s ním! Mějte se krásně, jana
Delisa 14. 7. 2008, 13:49
@amálinka Dobrý den Jani, moc děkuji za takovou chválu ^o). Já když jsem recept vkládala, tak byl náš malý ještě moc malý ;-) na to, abych mu dávala zeleninový vývar, ale teď už ho tam také klidně šupnu a máte pravdu, je to s ním opravdu ještě chutnější (Y) Poznamenám to do receptu (K) Krásné prázdniny (plaz) Pa! (L)
chvojcata 16. 11. 2007, 12:11
Luci, dneska jsem udělala Vaši mňamku našemu (child8) Vojtíškovi k dnešním 1.narozeninám a bylo to naprosto supééééééééééér (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Už ho máme v oblíbených a mrknem na Vaše další recepty (C) Mějte se Lucka a oslavenec Vojtíšek (^)
Delisa 16. 11. 2007, 15:42
@chvojcata Dobrý den Luci, to mě moc těší, že to mělo u malého úspěch (radost). Náš Vojtíšek to také může ;-), a tomu budou v lednu dva. Kdyby se u nás dala častěji sehnat zelenina Findus, tak by jsme si snad ani nic jiného navařili :-D. Tak děkuji za chválu a (hello) (hello) (hello)
xivetax 1. 11. 2007, 11:47
Právě jsme doobědvaly (clamp) (clamp) Je to dobrota!!! Dokonce i moje vybíravá (X) snědla plnou misku (PL) Určitě jsem to nevařila naposledy. Lucko, díky za super nápad (L)
Delisa 1. 11. 2007, 15:06
@xivetax Dobrý den, moc, moc děkuji za chválu (radost)! Jsem ráda, že chutnalo ^o)! Mějte se!................ (L)
katkuta 26. 10. 2007, 16:39
(Y)to milujeme!!! Já ještě přidávám osmahnuté, na nudličky nakrájené kuřecí maso a je to mňamka! (PL) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
Delisa 12. 11. 2007, 18:37
@katkuta ....tak jsem dnes přidala kuřecí prsíčka na nudličky, co zbyly včera od oběda a to byla mňamka (Y) (dance) (Y)
Delisa 26. 10. 2007, 16:49
@katkuta No, vidíte a já myslela *-), že jsem objevila Ameriku ;-)! Je to vynikající, že??? Jen mě štve, že u nás se Findus nedá skoro sehnat............... (L)
xivetax 26. 10. 2007, 15:21
určitě zkusím, miluju kuskus (PL)
Delisa 26. 10. 2007, 16:07
@xivetax Já jsem se ho naučila milovat s tímhle (L), když jsem držela dělenou stravu a pak jsem ho hodně vařila (child5).....v jídle je po mě ;-) , takže mu to také moc šmakuje.............. (L)
hyena 26. 10. 2007, 13:53
tak jak to čtu paní DELISO, no tak to musím vyzkoušet :-)!!! Doufám, že se mi to povede a všem bude chutnat, pak Vám dám vědět :-P :-P :-P :-P
Delisa 26. 10. 2007, 13:58
@hyena Heli, určitě zkuste a dejte vědět (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie