(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Jednoduché zapečené brambory, aneb když se mámě nechce vařit
Potřebné ingredience
1,5 kg syrových naloupaných brambor + 2 veliké cibule + 4 stroužky česneku+ 1/2 sáčku kysaného zelí (bez nálevu,propláchnuté) + 1 vejce + 0,5 dcl mléka + 1/2 kelímku bílého jogurtu nebo zakysané smetany + trocha uzeniny na ovonění(anglická,klobáska nebo párek) + sůl + pepř + 2 lžíce másla nebo Perly + 300ml zeleninového bujonu. Rozpis je pro 4 velké hladovce
Postup přípravy
Brambory a cibuli nakrájíme na půlkolečka, ve velké míse smícháme se lžičkou soli, rozetřeným česnekem, mírně opepříme, přidáme uzeninu, a kysané zelí, dobře promícháme a přesypeme do velké zapékací misky, do které jsme na dno dali máslo.Zalijeme bujonem.
Pečeme zavřené na 200 st. asi 1 hodinu, během ní asi 2x můžeme promíchat, případně podlít vodou nebo bujonem.Znamením, že už je to hotové je, že se vypeče bujon,který jsme tam na začátku nalili.
Smícháme si vejce s mlékem a jogurtem nebo smetanou(už nesolíme), a zalijeme brambory, dopečeme již bez poklopu, asi 15-20 minut.
Je to docela pikantní,tak už to nepotřebuje žádné dochucování.Mužeme si dát trošku tatarky nebo kečupu.
Dobrou chuť!!!
Pečeme zavřené na 200 st. asi 1 hodinu, během ní asi 2x můžeme promíchat, případně podlít vodou nebo bujonem.Znamením, že už je to hotové je, že se vypeče bujon,který jsme tam na začátku nalili.
Smícháme si vejce s mlékem a jogurtem nebo smetanou(už nesolíme), a zalijeme brambory, dopečeme již bez poklopu, asi 15-20 minut.
Je to docela pikantní,tak už to nepotřebuje žádné dochucování.Mužeme si dát trošku tatarky nebo kečupu.
Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Hyzule
(upraveno)
30. 12. 2007, 16:55
Petruš až vyzkouším písnu výsledek.

nahlásit