Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Zapečené brambory s nivou (z naší kuchařky :-) )

0.0
Zapečené brambory s nivou (z naší kuchařky :-) )

Potřebné ingredience

8 velkých salátových brambor***
2 trojúhelníky nivy***
Směs listových salátů (na každou porci 2 hrsti)***
4 plátky parmské šunky (nebo velmi libové anglické slaniny)***
Alternativně kysaná smetana – 2 PL na porci, a nakrájená pažitka (1 PL na porci)***

Postup přípravy

Uvaříme dobře omyté brabory ve slupce do skoro měkka. Odřízneme jim „čepičku“ a z dužiny vykrájíme kuličky. Silnější slupka poslouží jako obal k zapékání, proto vykrajujeme opatrně. Kuličky smícháme s nivou (je možné přidat kysanou smetanu a pažitku) a naplníme slupky zpět. Ozdobíme parmsku šunkou nebo slaninou. Zapečeme v troubě, než se začne niva rozpouštět a zlátnout (cca 10 -15 min). Servírujeme na listových salátech (můžeme je ochutit oblíbenou zálivkou).

Přípravu lze urychlit tím, že celé brambory místo vykrajování kuliček rozkrájíme, včetně slupek. Zapékáme je ve vhodných miskách.

Je to receptík z naší právě vyšlé kuchařky, která se prodává v hypernově pod názvem "Zdravé šílenství" Je tam spousta dalších výborných receptů z ovoce a zeleniny..... :-) Tak, dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

LuciPísek 15. 12. 2006, 0:33
no, ja na nej taky musim pomalu s tema vitaminama :-) Ale je fakt, ze tenhle recept ma uspech, tam jich totiz zas tak moc neni :-D
artep 6. 12. 2006, 22:27
Luci, pokud by měl Pepa volit vítěze celé té kuchařky, tak jsem si skoro jistá, že "tohle žrádýlko" vyhraje bez diskusí :-D Bohužel jsem ho zatím nepřimněla otestovat všecko :-S Co Vašek? Pravda, "živýho enzyma" aby tady člověk pohledal.... ale s pořádnou kupičkou toho salátu .............. ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie