Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Michalovo srnčí ragů

0.0
Michalovo srnčí ragů

Potřebné ingredience

0,5 kg srnčí kýta (nebo kotleta), kořenová zelenina (2 větší mrkve, 1 celer, 2 větší petržele), 2 velké cibule. 2x Bobkový list, 4x jalovec, tymián, nové koření, kuličky pepře, sůl, tuk na smažení, mouku na jíšku (cca 5 lžic), asi litr vývaru (z kostí zvěřiny nebo z hovězích kostí) nebo vody s masoxem.

Postup přípravy

1. zeleninu nakrájíme na kousky
2. cibuli nakrájíme na jemno
3. maso nakrájíme na menší kousky
4. Rozehřejeme tuk v hrnci a zpěníme na něm cibulku. Ke zpěněné cibulce přidáme nakrájenou zeleninu a koření (kromě soli). Zamícháme a necháme na mírném ohni dusit (když bude potřeba můžeme lehce (!)podlít vodou)
5. Mezitím si ohřejeme litr vývaru nebo vody s kostkou masoxu.
6. Asi po 10-15 minutách přidáme mouku, uděláme jíšku (jíška by měla být tekutější, nezapomeneme míchat).
7. K zelenině přidáme nakrájené maso a na vyšší teplotě spíše lehce osmažíme.
8. Poté co se maso hezky zatáhne, přilijeme vývar (vodu s masoxem), promícháme a vaříme asi hodinu.
9. Osolíme podle chuti až nakonec celou omáčku.
10. Když bude omáčka řídká, můžeme ji zahustit vodou, ve které jsme rozkvedlali mouku.

Je to výborné s houskovým knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie