(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Jablíčkový perník
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky (já dala 400 g polohrubé mouky a 100 g celozrnné) 250 g cukru (krupice) 3 lžíce kakaa 1 lžička jedlé sody 1 prášek do perníku špetka soli 1 lžička mleté skořice 450-500 ml mléka (já přidala i trochu bílého jogurtu) 20 ml oleje 2 vejce 3 lžíce povidel naředěných rumem 3-4 nahrubo nastrouhaná jablka tuk a krupice na vysypání plechu (případně bílou polevu na ozdobu)
Postup přípravy
Sypké přísady smícháme, přidáme vejce, olej, mléko a povidla a řádně promícháme.
Nakonec přidáme strouhaná jablka a opět dobře promícháme.
Těsto nalijeme na vyšší plech a v předehřáté troubě pečeme při střední teplotě cca 25-30 minut.
Vychladlý můžeme ozdobit bílou polevou.
Nakonec přidáme strouhaná jablka a opět dobře promícháme.
Těsto nalijeme na vyšší plech a v předehřáté troubě pečeme při střední teplotě cca 25-30 minut.
Vychladlý můžeme ozdobit bílou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
30. 9. 2013, 19:48
Skvělý Prášek do perníku jsme neměla, tak jsem dala prdopeč a koření do perníku
Alata
(upraveno)
21. 9. 2010, 20:13
Teď jsem dopekla ,všem moooooooooooooooooc chutná Děkuji za recept
KRYŠOTKA
(upraveno)
11. 9. 2010, 22:09
JE TO MOOOC VELKÁ MŇAMKA
johnynka
(upraveno)
11. 9. 2010, 8:13
jestli najdu prášek do perníku, tak zkusím
Jarmuschka
(upraveno)
11. 9. 2010, 21:37
@johnynka
Taky jsem hledala - a byl tam. Kdybych neměla prášek do perníku, přidala bych normální prdopeč a krom té skořice ještě hřebíček, badyán a co by mě doma trklo. No a včera na velkém nákupu jsem koupila další 2 ks.