Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Marshmallow hmota

0.0
Marshmallow hmota

Potřebné ingredience

marshmallow, 2 lžičky větší vody, 4 lžičky větší pšeničného sirupu, citr. šťáva a barvy gel.

Postup přípravy

Jen se chci podělit - určitě už na to přišlo hodně maminek, ale kdyby jste nečetli tak dávám k dobru.
Když jsem dělala první marshmallow potah, tak se mi zdál suchý a i když se mi s ním dobře pracovalo, nebylo to nějak ono, tak jsem před rozehřátím marshmalownů dala jak se dává trochu citronu a dvě lžičky vody, čtyři pšeničného sirupu a samozřejmě barvu a nakonec po rozehřátí samozřejmě jak se dává moučkový cukr, můžu říct, že to byla bezva plastelína a dobře se s ní dělalo. Dortík jsem dodělala včera a jsem zvědavá co udělá zbytek hmoty, ale myslím, že se dá znovu použít. Samotná marshmallow hmota se mi druhý den drolina a byla velmi suchá a moc netvárná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivina123 16. 9. 2010, 8:28
Miluška,to je výborný nápad,ja som túto hmotu skúšala len raz, ale tiež sa mi zdala suchá,tak už som ju viackrát nerobila. Ale s tým sirupom to vyzerá byť dobré. Vďaka za nápadík!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
darinka30 15. 9. 2010, 20:50
super napis ake lzice toho sirupu..a kolko asi cukru?diky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
rapant 15. 9. 2010, 16:55
Dobrý den, chystám se marshmalovou hmotu na potahování vyzkoušet,chci dceři péct dort,našla jsem tady již recept,ale pokud máte tedy lepší recept tak vyzkouším akorát nevím kde koupit ten pšeničný sirup tak prosím o radu.A chci se zeptat na kolik bonbónů to máte na celý pytlík nějakých těch 180g + -?Děkuji za jakoukoliv radu. S pozdravem Petra
Přívětice 15. 9. 2010, 17:29
@rapant Dobrý den, koupila jsem dva pytlíky (myslím, že mají 175 g) růžovobílých. Potřebovala jsem jen bílou, protože jsem obarvovala na zeleno, takže jsem odstřihla bílou, kolik gramů to mělo nevím, ale to není až tak podstatné, tady se na gramy můžeme vykašlat. Záleží na tom, jak velký děláte dortík, na velký kulatý dejte ze dvou pytlíků na menší by mohlo stačit z jednoho a trošku. Vymažete si plastovou misku nebo normální keramiku - ne kov, máslem nebo olejem do toho - dáte ze dvou pytlíků jen bílou (nebo jestli chcete růžovou, bleděmodrou - záleží na Vás) , k tomu přidejte trochu citr. šťávy, cca 2 větší lžičky vody a 4 lžičky pšenického sirupu. Nechte zahřát krátce a kontrolujte, aby se jen kousky roztíkaly, pak vyndejte přisypte moučkový cukr po trochách a míchejte až se Vám bude zdát, že cukr udělal své a můžete vynda na pracovní desku, kam si nejdříve dáte kopec cukru - moučky a na něj vyklopíte hmotu a rukama propracováváte až je z toho plastelína a nelepí se. Ten pšenicný sirup koupíte ve zdravé výživě. Dejte vědět jak jste pochodila a jestli budete ještě potřebovat, tak napište, co budu vědět ráda zodpovím. Krásný den. M.H.
fialinka 15. 9. 2010, 18:10
@Přívětice Mili ti lžičky jsou kávové nebo polévkové ,-) ,-)
Přívětice 16. 9. 2010, 7:55
@fialinka Lžičky jsou větší kávové a cukru musíte odhadnout, aby hmota byla jako plastelína a nelepila se. Včera jsem zbytek zahřála chviličku v mikrovlnce a je z toho zase plastelínka. Je to super. (L)
jeremy 16. 9. 2010, 14:22
@Přívětice Miluško, já dělám tedy také potahovku z marschmalow bonbónů - podle p. Dáši V. (onasi) a jsem s ní maximálně spokojená....podle toho, co píšeš, nedáváš do té tvé potahovky sušené polotučné mléko, že? To by nám zřejmě nechutnalo, protože na nás by to bylo mooooc sladké přesladké...takhle s tím suš.mlíkem to zas tak sladké není, to mlíko tu sladkost trochu "srazí" a chuťově se to dost podobá mléčnému marcipánu, takže my jsme s tím mooooc spokojeni...a s trháním jsem také problém neměla...pokud se ti hmota trhá, máš v tom málo vody...ale určitě věřím, že tím sirupem to zabralo, je to také dobré "pojidlo". No, kdyby něco, budu o tom vědět, že to lze nakombinovat i s tím pšeničným či kukuřičným sirupem...takže ti děkuji za tip...jinak pro pekařinky, co se ptaly, kde se to dá koupit...seženete jej v prodejnách zdravé výživy, ale z vlastní zkušenosti mohu říci, že je snažší koupit pšeničný než ten kukuřičný (alespoň tedy u nás v Lbci). Hodně zdaru všem. (L)
Přívětice 16. 9. 2010, 15:14
@jeremy Jarmilko, já jsem dělala marschmalow pouze dvakrát a našla jsem recept jen s bonbonů, trochu vody a cukru, takže jsem to takhle zkusila a čerstvé to bylo dobré, ale když jsem chtěla zbytek použít na něco jiného byl suchý a rozpadal se mi i když jsem ho zahřála, je to asi pochopitelné, tohle mě prostě napadlo a zkusila jsem to a vyšlo to. Takže kdo to chce zkusit...... (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie