(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
České buchty

Potřebné ingredience
* 500 g hladké mouky * 150 g másla * 50 g cukru * 40 g droždí * 2 žloutky * 250 ml mléka * 2 lžíce citronové šťávy * strouhanou kůru z jednoho citronu * 1 sáček vanilinového cukru * špetku soli * 250 g švestkových povidel (nebo tvarohové či makové náplně) * 100 g másla na vymazání pekáče
Postup přípravy
1. Ze lžíce cukru, mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek. Až vykyne, smíchejte ho se zbytkem cukru a mouky, vajíčky, rozehřátým máslem, citronovou kůrou i šťávou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přidejte vlažné mléko (pozor, nesmí být horké). Zadělejte těsto a nechte ho přibližně hodinu kynout.
2. Položte těsto na pomoučený vál, rozválejte ho a nakrájejte na čtverečky o zhruba čtyřcentimetrové hraně. Teď přichází ideální chvíle na to, abyste zapojili děti: na každý čtvereček můžou dávat povidla (nebo tvarohovou či makovou náplň) a pak tvarovat buchty, okraje je třeba prsty pečlivě spojit. Vy mezitím v pekáči rozpusťte máslo a spolu se svými malými pomocníky do něj skládejte buchty. Každou po stranách ,vykutálejte‘ v másle, aby se po nakynutí neslepila se svojí sousedkou.
3. Troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Buchty nechte v pekáči zhruba čtvrt hodiny kynout, pak je nahoře omastěte a vložte do trouby. Po pěti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a ještě půl hodiny dopékejte.
Recept je z e-stránek Apetita
http://www.apetitonline.cz/recepty/745-ceske-buchty.html
2. Položte těsto na pomoučený vál, rozválejte ho a nakrájejte na čtverečky o zhruba čtyřcentimetrové hraně. Teď přichází ideální chvíle na to, abyste zapojili děti: na každý čtvereček můžou dávat povidla (nebo tvarohovou či makovou náplň) a pak tvarovat buchty, okraje je třeba prsty pečlivě spojit. Vy mezitím v pekáči rozpusťte máslo a spolu se svými malými pomocníky do něj skládejte buchty. Každou po stranách ,vykutálejte‘ v másle, aby se po nakynutí neslepila se svojí sousedkou.
3. Troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Buchty nechte v pekáči zhruba čtvrt hodiny kynout, pak je nahoře omastěte a vložte do trouby. Po pěti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a ještě půl hodiny dopékejte.
Recept je z e-stránek Apetita
http://www.apetitonline.cz/recepty/745-ceske-buchty.html
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

rybička2
(upraveno)
29. 10. 2010, 13:20
Z kynutého těsta nerada peču, ale musela jsem vyzkoušet Váš recept ( s menší úpravou) a dala jsem dovnitř švestky. Jsou opravdu vynikající.

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
20. 4. 2011, 17:29
@rybička2
Gábi, jsem ráda, že se buchty povedly
Se švestkama musely být báječné







nahlásit

jeremy
(upraveno)
19. 9. 2010, 23:20



















nahlásit