Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

nej české buchty a koláče

0.0
nej české buchty a koláče

Potřebné ingredience

Polohrubá mouka 500 g Droždí 30 g Cukr 80 g Vanilkový cukr 1 balení Mléko 1/4 l Žloutek 2 ks Máslo 120 g Citronová kůra Sůl 1 špetka Tuk Maková náplň Mák mletý 100 g Mléko 1/4 l Hnědý rum Skořice Vanilkový cukr 1 balení Moučkový cukr Tvarohová náplň Tvaroh 1 kostka Vejce 1 ks Citronová kůra Vanilkový cukr 1 balení Moučkový cukr Vanilkový pudink

Postup přípravy

České buchty

Postup přípravy:Zařazení: Moučníky, Buchty
Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní.
Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.
koláče uděláme jako buchtu uplácneme, potřeme povidlem a posypeme dobenkou - exkluzivní!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimibazar2017 7. 3. 2016, 21:07
Super recept (Y)
lidare 4. 3. 2016, 10:20
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie