Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Oříškovo - kávový dort

0.0
Oříškovo - kávový dort

Potřebné ingredience

Na těsto: 6 bílků, 1 vanilkový cukr, 220g moučkového cukru, 200g mletých vlašských ořechů, 40g hladké mouky, 1 zarovnaná polévková lžíce kakaa, špetka mleté skořice Na náplň: 500ml mléka, 100g cukru, 3 zarovnané kávové lžičky rozpustné kávy, 1 balíček vanilkového pudinku, 250g másla Na posypání: mleté ořechy, kakao

Postup přípravy

Pro milovníky kávy a oříšků naprostá bomba. Loni jsem ho upekla sestřičce k narozeninám a málem jsem jí ho sež... sama :-))

Vyšleháme bílky s vanilkovým cukrem a postupně přidáváme cukr. Vyšleháme do tuha.

Ořechy, mouku, kakao a skořici dobře promícháme

a opatrně vmícháme do vyšlehaných bílků.

Těsto rozdělíme na 5 dílů. 1/5 těsta rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem na kterém jsme si vyznačili kruh o průměru 24 cm. Já si dám ráfek od dortové formy na papír, do toho rozetřu těsto, sundám ráfek a strčím do trouby. Pečeme při teplotě 200°C (elektrická trouba) cca 10 min. Upečený korpus ihned vyklopíme na cukrem vysypaný pečící papír a papír svrchu stáhneme. Stejným způsobem upečeme zbylé 4 pláty. Když náhodou plát popraská, vůbec nevadí, v konečném efektu to stejně nebude vidět.

Připravíme si pudink podle návodu a uvaříme ho společně s kávou. uvařený přikryjeme potravinářskou fólií aby se nevytvořil škraloup a necháme vystydnout. Vyšleháme máslo s cukrem, po troškách přidáme pudink a začneme skládat dort :-). Pomažeme první placku, na ní položíme další, pomažeme a takhle pokračujeme dokud máme placky. Nakonec pomažeme vrch dortu a boky a necháme si trošku krému na mřížku

případně i na další zdobení, když se do toho vloží děti... :-))

Dort posypeme ze všech stran mletými oříšky a kakaem, necháme pár hodin v lednici aby placky natáhly vlhkost z krému a pak dlabeme. Super papáníčko ke kávičce :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

100ml 16. 2. 2011, 8:13
(Y)´)´ (Y)´) (Y)´)
darinka30 28. 9. 2010, 20:15
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie