Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Růžová 3D růžička - moje 1. + fotopostup ,-)

0.0
Růžová 3D růžička - moje 1. + fotopostup ,-)

Potřebné ingredience

Vše jako u předchozího dortíku s vláčkem a ibiškama. Je to takový zbytkáček. ,-)

Postup přípravy

Předkládám Vám postup na růžičku, jak jsem jí dělala já. Jelikož jsem jí dělala narychlo, nemám vyfoceno vše úplně krok za krokem, za což se omlouvám.
Takže jsem si sesadila 6 vykrojených koleček, slepila nejdříve marmoškou, krémem jeden na druhý, začínala jsem druhým největším kolečkem, pak největší kolo, pak zase stejné kolečko jako to nejspodnější, resp. první, a pak se to zmenšovalo až do nejmenšího. Nakonec jsem si odřezky korpusu rozdrobila mezi prsty jemně promnula s marmoškou a krémem do vhodné modelovací konzistence a vymodelovala tvar jakéhosi kužílku...resp. těla růžičky...a potom ještě promazala krémem. Nakonec jsem už pokládala marcoš, lístek za lístkem. A úplně na závěr jsem si udělala lístečky tak, že jsem si je vykrajovala kovovým vykrajovátkem ve tvaru kolečka a strany jsem zašpičatěla a spodek jsem zařízla do rovna, viz. foto a pokladla jsem kolem dokola růžičky. Hodně štěstí při tvoření. ,-)

Růže domodelovaná punčovinou a pomazaná krémem.

1. lísteček.

Pohled jinak.

Tady už jsem vše dotvořila a lístečky podepřela natrhanými kousky ubrousku.,-)

Lísteček. Dole přijde ještě zaříznout do rovna, aby to spodek pěkně olemovalo.,-)

Hotová růže.

Letecky.

xxx

Detail lístků.

A ještě jednou.,-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 15. 10. 2010, 14:44
moc hezká (Y). můžu se zeptat čím kolečka vykrajujete a jak jsou asi velká ? Také se na ni chystám. . .děkuji |:o) (clamp) (clamp)
jeremy 15. 10. 2010, 15:40
@ (L)moc děkuju za pochvalu (F), udělala jste mi velkou radost...No a k těm rozměrům, já jsem zpočátku byla stejně bezradná jako Vy, také jsem pořád řešila velikost a průměr koleček a nakonec mi zbyla půlka plechu korpusu, vykrojila jsem 6 koleček (jedno největší 16cm, 2 kolečka jsem udělala o stejném průměru 13cm, pak menší 11,5cm, ještě menší 6cm a nejmenší 3cm), promazala a dotvarovala punčovinou. Pak jen znovu promazat krémem a pak už sázet lístečky marcoše. Neřešte to tak, já jsem to nakonec udělala frk frk, protože jsem moooc pospíchala, sem tam vyfotila postup a bylo hotovo. Opravdu se toho nebojte, jde jen o to, jak velkou růži chcete. Tato byla 16x16cm a vážila 0,8kg. Jinak já jsem vykrajovala kolečka tak, že jsem si vzala víčko od různých nádobek a podle toho jsem si udělala kruh na tvrdý karton a podle toho potom vykrojila nožem z korpusu. A to nejmenší 3cm už jsem vykrojila klasickým vykrajovátkem kovovým...Můžete se mrknout ke mně na stránky, http://bykjaja.webgarden.name/ tam mám vlevo nahoře "postup na dort "prsa"plněná alkoholem" a tam jsem vyfotila i jak vykrajuji pomocí víčka kolečka na budoucí prsa, jukněte se, třeba Vám to pomůže představit si to, jak asi to má být. ,-) Hodně štěstí a dejte vědět, jak to dopadlo. Hezké odpoledne. :-) (F)
Beatta25 15. 10. 2010, 14:44
krásné (clamp)
jeremy 15. 10. 2010, 15:24
@Beatta25 (L)díky moc! (F)
manhartici 15. 10. 2010, 14:37
NÁDHERNÁ (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy (upraveno) 15. 10. 2010, 15:42
@manhartici (F)děkuju za milý komentík (L) (hello)
jajka5 11. 10. 2010, 13:57
máš moc hezkou růžičku (F) (F) (F) (F) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) jsme holky šikovné že? (clamp) (clamp) (clamp) (clamp), však jsme Jarmily ne?
jeremy 11. 10. 2010, 16:07
@jajka5 ,-) (Y) Jasně, Jarmilko, a navíc jsme nějak propojené, když jsme je tvořili ve stejném čase :-D (Y) (F) (L) Pa. PS: Taky Ti doma říkají Jájo? :-) (flower) (hello)
babbina 10. 10. 2010, 22:23
KRÁSA A JEŠTĚ NAVÍC SUPER POSTUP. (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy 11. 10. 2010, 8:26
@babbina Moc díky, Soni za milý komentík. Pokud to někomu pomůže při tvoření, pak jsem to nedělala nadarmo a splnilo to můj záměr. ,-) Hezký den. :-)
darinka30 10. 10. 2010, 15:32
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy 10. 10. 2010, 17:06
@darinka30 (F) (F) (F) :-)
dorty 10. 10. 2010, 7:50
(clamp) (clamp) Jarmilko jsi šikulka takovou velkou růžičku jsi udělala a ještě vše nafotila (^) (F) (^) (F) ....(pro tvé sluníčko ktere máš doma posílám (L) (L))
jeremy 10. 10. 2010, 8:31
@dorty Dobré ránko, Maruško! Ona jen vypadá, že je velká. ,-) ale má jen 16 cm na výšku a 16 cm průměr. :-$ a váží 0,8 kg. Byla to jen rychlovka a zbytkáček. Prostě mně to jen tak napadlo, malá spinkala, tak jsem se do něj pustila a za necelou hodinku byla hotová, jelikož jsem vše měla z minulého dortíku. Upečený korpus na plechu, co zbyl, vanilk. krém, obarvená potahovka a jen jsem modelovala a nahřívala. ,-) (F) Moc děkuju za pochvalu, moc mně od Tebe těší! Až svedu takovou mašinku jako ty, tak potom budu machr. (Y) :-) :-D :-) (F)
Krťanda 9. 10. 2010, 22:52
Jarmilko, nádherná růžička a obrovské díiíky za postup... určitě vyzkouším (L) (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy 9. 10. 2010, 23:02
@Krťanda Leni, jste zlatíčko! Já děkuju! Za pochvalu a důvěru (L) No, já teď co dělám, tak hned fotím, protože vím, jak to mám já. Když je recept či návod i vidět, nejenom psaný, tak se to člověku hned líp dělá s lépe to pochopí. A proto, když něco dělám, byť poprvé, hned fotím a říkám si, že se to třeba bude někomu hodit. Jsem ráda, že ta moje práce "navíc" není zbytečná. (F) Taky to dělám kvůli sobě, abych to měla vše zdokumentované a vkládám si vše na své stránk, tak když budete mít čas, tak na ně jukněte, pa. (F)
MUMUNKA 9. 10. 2010, 21:19
Kráááásné (clamp) (clamp) (clamp) Škoda, že moje dcery již narozeniny měly :´(, ale rozhodně si dám do oblíbených a příští rok vyzkouším (^)
jeremy 9. 10. 2010, 22:49
@MUMUNKA Verčo, díky za milý komentík. (F) A pokud toužíte si jí vyzkoušet, nemusíte ani čekat na něčí narozky...já peču všem, komu chci udělat radost, nebo pro návštěvu, nebo jen tak pro nás místo koláče či jiného moučníku třeba na víkend atd. Tak to zkuaste, opravdu je to rychlovka, pokud máte doma vše, je to otázka necelé hodinky, kdy je růžička hotová. Já jí dnes dělala jako "zbytkáček", abych nemusela zamrazovat zbylý krém z vláčkového dortíku a korpus mi také zůstal a potahovka taky vždycky zbyde. ,-) Hezký večer a dobrou noc. (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie