Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 97 návštěvníků)

VANILKOVÝ KRÉM - pudinkovo-máslový s kousíčkem Hery ,-)

0.0
VANILKOVÝ KRÉM - pudinkovo-máslový s kousíčkem Hery ,-)

Potřebné ingredience

600ml mléka, 2 kvalitní vanilkové pudinky ( u těch levnějších mám tu zkušenost, že je díky nim v krému pořád cítit ten škrob), 1 máslo, proužek Hery (asi 1,5-2 cm), 5 lžic cukru krupice do mléka, který máme na ohni, ještě před přidáním pudinku a 1-2 lžíce moučkového cukru do másla a Hery (tuto kombinaci všem doporučuji, mám to vyzkoušené a musím říct, že krém všem moc chutná a je VYNIKAJÍCÍ!).

Postup přípravy

Nejdříve si vyndáme máslo i Heru z lednice, aby to změklo, povolilo a získalo pokojovou teplotu, tím a ještě opravdu trpělivým čekáním, než vychladne pudink, předejdeme možnému "sražení" krému.
Pudinky uvaříme podle návodu na sáčku s asi 5 lžícemi cukru krupice(ale záleží na chuti každého z nás), až se nám uvaří hustý krém, přikryjeme jej přímo na pudink potravinářskou fólií, aby se nám neutvořil škraloup a necháme v hrnci vychladnout. Můžeme jej postavit do studené vody ve dřezu, dřív nám vychladne. Po vychladnutí jej přešleháme.
Mezitím si vyšleháme máslo a kousíček Hery, které jsme měli (já - přes noc) vyndané z lednice, aby změkly a měly pokojovou teplotu. Poté je vyšleháme s moučkovým cukrem podle chuti (já 2 lžíce) a po vychladnutí pudinku ušleháme vše dohromady. Já to dělám tak, že přidávám pudink po lžících do vyšlehaného másla s cukrem.
Z tohoto množství mám 1kg krému a je vážně mňamózní! Vyzkoušejte a uvidíte. Určitě by šla přidat i čokoláda a byl by ještě lepší, nebo přidat cokoliv dle chuti! ,-)
Pokud budete dělat variantu s vanilkovým pudinkem můžeme ještě nakonec přidat pro chuť i trochu rumu, kávy (to budete mít kávový krém), vaječňáku apod. jak je libo...příp. vanilkové, kokosové, rumové, citronové aroma apod.
Dobrou chuť.
TIPY A RADY:
1.) Pokud se nám krém srazí, stačí postavit nádobu s krémem DO nebo těsně NAD hrnec s horkou vodou a znova vyšlehávat ručním elektrickým mixérem až se vše zase krásně spojí dohromady. Nelekněte se, když se nejprve bude vše strašně jakoby ještě víc srážet a jen mixujte dál...ono se to všechno nejdřív pořádně srazí a pak se to teprve pomalu začne spojovat opět dohromady. Taková je moje zkušenost. Potom jej nechte opět vychladnout a průběžně přešlehávejte, dokud to opět nevychladne na pokojovou teplotu. Pak už záleží jen na Vás, zda jej dáte ještě na chvíli do lednice anebo jej rovnou použijete na naplnění dortu.
2.) Pokud se stane, že Vám krém zbyde, můžete jej dát do nádoby uzavíratelné a dát jej do mražáku. Při dalším "dortování" jej můžete opět použít. Stačí, když jej necháte zase v pokojové teplotě rozmrazit a přešleháte. A můžete jej hned použít.
3.) VAŘTE PUDINK O CHVILKU DÉLE, NEŽ BYSTE CHTĚLI, ZTRATÍ SE TÍM TAKOVÁ TA PŘÍCHUŤ ŠKROBU, VYZKOUŠEJTE A UVIDÍTE SAMI! ,-) Je to opravdu velký rozdíl! Když jsem dřív vařila pudink, odstavila jsem jej z plotýnky hned jak začal houstnout a mělo to tu nepříjemnou škrobovou příchuť. Pak jsem někde četla, že tuto "škrobovou příchuť" lze "odstranit" jednoduše tím, že se pudink na sporáku déle provaří a ejhle! Je to opravdu pravda! Vážně vyzkoušejte sami a uvidíte! Výsledkem budete nadšeni! Pečení a tvoření zdar!
Určitě můžete udělat tento krém z jakéhokoliv pudinku, např. z čokoládového, jahodového, banánového, karamelového atd.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

IvisekS 30. 10. 2011, 16:25
(6)
jeremy 31. 10. 2011, 11:27
@IvisekS Co se děje, Iveto? Proč ten vztekající se smajlík? Nechápu...
alimraj1 15. 10. 2010, 17:25
Já jsem nedávno chtěla dělat tento krém ,zjistila jsem,že nemám mléko,tak jsem to riskla a udělala pudink z kokosového mléka,které se prodává ve 400g plechovce u nás třeba v Albertu za 18Kč a můžu říct,že jsem měla co dělat,abych pudink na místě nesnědla,jak byl dobrý ,-) (jidlo)
jeremy 15. 10. 2010, 19:08
@alimraj1 No to věřím, zkusím se po něm podívat, už jsem o kokosovém mléku slyšela...a nebyla by fotka, jak ta plechovka vypadá? ,-) Díky, Jája (F)
alimraj1 16. 10. 2010, 16:07
@jeremy momentálně ho doma nemám,včera jsem dodělala poslední - zadej si do vyhledávače kokos.mléko a pak obrázky,ukážou se různé plechovky,ale zrovna ta z albertu ne *-). Prodává se také ve vietnamských prodejnách potravin,ale ti to mají docela drahý
lidare 15. 10. 2010, 12:02
(Y) :-) (clamp)
jeremy 15. 10. 2010, 12:22
@lidare :-) (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie