Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Kuřecí prsa s hermelínem a zakysanou smetanou

0.0
Kuřecí prsa s hermelínem a zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

3 kuřecí prsa | 2 hermelíny | 1 větší cibuli ( nebo pórek ) | 1 zakysanou smetanu ( šlehačku ) | 15 dkg anglické slaniny | 3 rajčata ( kdo nemá rád může nahradit jinou zeleninou ) | sůl | grilovací koření | bazalku | oregáno | kousek másla

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka si naklepeme jako na řízek ale nesmějí být moc tenké tak akorád, osolíme a okořeníme dle chuti (bazalka, oregáno, grilovací koření).
Dno vymazaného pekáčku obložíme na tenká kolečka nakrájenou cibuli (kdo nemá rád cibuli, může nahradit pórkem), cibuli posypeme nakrájenou anglickou slaninou na kostičky a rajčaty na kolečka.
Na směs naskládáme kousky masa, na maso plátky Hermelínu, celé zalijeme zakysanou smetanou (Používám 190 g zakysanou smetanu, kterou zjemním troškou mléka, aby nebyla moc hustá. Udělá při zapečení nahoře pěknou peřinku. ).
Pekáček překryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby na 175 stupňů asi 1 hodinu až je maso měkké. Poté odkryjeme a necháme povrch peřinky chviličku do péct do zlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sarachl 31. 10. 2010, 20:35
Dnes jsme ochutnali a výtečné |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie