Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Jogurt z pekárničky

0.0
Jogurt z pekárničky

Potřebné ingredience

2 vysokotučné bílé jogurty v původním receptu byl jen 1,ale jogurt mi nezhoustnul,(používám selský),ale na krámech je větší výběr.2 lžíce plnotučného sušeného mléka(zkoušela jsem i Sunar bez příchutě i z něho to jde),2 lžíce sušeného sojového mléka rozmíchaného v trošičce mléka na kašičku a 1 litr plnotučného čerstvého mléka.

Postup přípravy

Do pekárny dejte v uvedeném pořadí.Řádně přikryjte alobalem(jinak máte o práci postaráno)A te´d pozorně čtěte postup.Zapněte program TĚSTO,po ukončení programu,nechte 45minut odpočívat.A pak zapněte program PEČENÍ pouze na 2minuty,maximálně 3minuty,Opět nechte 45min odpočívat,opět zapněte PEČENÍ na 2min,Zase nechte 45min.stát a pak zapněte program PEČENÍ na 2min.Pekárnu vypojte za zásuvky a jogurt nechte přes noc v pekárně,Běžte se vyspat a ráno přendájte jogurt do jiné nádoby a vložte do lednice.Jogurtík tam prima zhoustne.Vydrží cca 6 dní.Ochutit ho můžete podle svého gusta(marmeládou,vanilkovým cukrem,medem..........)Existuje ještě jeden postup,ale ten se mi moc neosvědčil,třeba se Vám to tímto postupem povede.Ten postup je takovýto 3krát po sobě zapnete program TĚSTO a pak přendáte jogurt do jiné nádoby a dáte do lednice.

TIP č.1: Místo sušeného mléka přidejte 1 Salko(slazené kondenzované mléko).Jogurt je krásně krémový,bez hrudek a ochucený.Tudíž né třeba přislazovat.Je tak akorát.
TIP č.2:Místo jednoho malého bílého jogurtu přidejte do směsy 2 actimely.Taky super.Moooožná by stačil i jeden.Ale já dala 2.Namnoží se Vám nejen jogurt,ale i actimel.Takže 2v1 :)))))
TIP č.3: Do mléka nalijte 1 actimel a máte na světě tady tolik populární actimel v peřinéch,ale tento je z DP.
Hotový pak popřípadě rozřeďte ovocnou šťávou.Já používám Kubíka.

PS:Zkoušela jsem to i bez sojového mléka a též zhoustl.Pouze místo dvou lžic sojového mléka jsem přidala ještě dvě lžíce sušeného mléka plnotučného.Takže celkem 4lžíce.Zrovna on je na fotečce

A zde je odkaz ještě na jeden

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=40481

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mortish 18. 1. 2009, 10:32
Jéé,tohle jsem hledala ..recept na domácí jogurt bez použití klasického jogurtovače (Y). Super tip, sušené mléko doma mám,ale nízkotučné, bude to mít radikální vliv na konečný výsledek nebo pouze chuť jogurtu nebude tak "smetanová" ?
Lenpod 23. 2. 2009, 19:46
@Mortish Jani, tady na mimibazaru už recept na domácí jogurtík je - jmenuje se Jogurt v peřinách. Jde jen o zahřátí mléka na 40´, potom do něj vmícháte živý jogurt nebo actimel a lactobacily ae postarají o zhoustnutí při udržení teploty. Buď v peřinách nebo na radiátoru nebo jak píše paní Monika v pekárně.
zdenka54 23. 2. 2009, 19:51
@Lenpod Leni,já dělala jogurt v peřinách 3x,ale ani jednou mi nezhoustl,byl na pití,tak nevím..... *-)
Lenpod 23. 2. 2009, 20:00
@zdenka54 Zdeni, mně vždy zhoustl a oddělil se od tekutiny. Ale máte pravdu, pokud jsem začala odebírat, pak opravdu řídl, ale myslím, že to není na závadu. Jinak přidat sušené mléko, které zahustí. Sama nechávám v hrnci na radiátoru, když je moc teplo, podložím prkýnkem. http://ekonomika.idnes.cz/jogurt-a-spol-co-maji-spolecneho-dae-/test.asp?c=A060526_506771_test_maf A tady jen k přečtení
moschus 23. 2. 2009, 19:58
@zdenka54 Zdeni.Tenhle jogurt mám odzkoušený.Pouze jednou se mi nepovedl.Když jsem zapomněla vypnout pekárnu po 2 minutovém pečení.A nechala jsem jí péct :-|.No jogurt tedy skončil na WC.Jinak se mi povedl vždy a dělám ho často.Kluci mu říkají mističkový.Protože ho jedí z mističek.Dokud by to byl jogurt od maminky tak ho nejedli ;-).
zdenka54 24. 2. 2009, 14:42
@moschus :-) :-) :-)
moschus 28. 1. 2009, 17:34
@Mortish Omlouvám se,že píši až nyní.To jestli bude nízkotučné sušené mléko mít vliv na ten jogurt nevím.Nezkoušela jsem.Ale snad ne.Domnívám se,že nebude tak hodně smetanový jak píšete Vy.Ale přiznám se,že fakt nevím.Používám mléko BIO,nebo alespoň plnotučné a zásadně čerstvé.Nikoliv krabicové.Jogurt je po dokončení celého procesu opravdu takový smetanový.Tak ať se jogurt podaří (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie