Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Můj první potahovaný dortík - Srdce

0.0
Můj první potahovaný dortík - Srdce

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

Tak jsem si zkusila udělat můj první potahovaný dortík. Nakonec byl k osmému výročí seznámení s manželem a dceři k svátku :-) Ale musím říct, že mě trochu zklamal. Ne dort jako takový, ale "potah". Udělala jsem potah z marschmellow bonbónů. Za prvé to byla pěkná patlačka, i když se to nakonec povedlo, ale vůbec mi to nechutnalo. Byla jsem strašně natěšená na dorty tohoto typu, ale nevím, nevím. Možná, že kdyby to bylo z marcipánu, tak by to chutnalo líp..... Ale byla to taková umělá hmota, tu jsme nakonec odloupli a jedli dort svléknutý :-) Z jaké hmoty děláte potahované dorty vy a které chutnají nejlépe? Díky za rady! I.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dajka1 2. 11. 2010, 8:53
Dělám mléčný podle aero-orion, místo aroma dávám med, chutově je dobrý (Y) (L)
zuza1510 1. 11. 2010, 23:37
někdo si maršmelouny chválí,někomu nechutnají-nám taky ne,ale vím,že některý recept je i se sušeným mlékem a pak prý to má lepší chuť,já dělala jen z cukru a bonbonu a dopadlo to u nás stejně,chutnalo nám to jak umělá hmota :-(,dělám tak jak Stáňa,jen místo medu dávám pšeničný sirup /kupuji ve zdravé výživě),zkoušela jsem i čokohmotu,z bílé i tmavé čokolády,ale chuťově a co se týká práce vede mléčný marcipán
sburicova 2. 11. 2010, 7:36
@zuza1510 Souhlas se Zuzkou. Sirup je asi o něco lepší, ikdyž s medem nemám vůbec žádný problém, hlavně je o něco levnější a pro mě rychleji dostupný. S medem hmota ani nepraská ani nevysychá a je pěkně tvárná na potah i figurky, prostě našim děsně chutná, jako pravý marcipán a dcera říká, že je i lepší. (L) (hello) (hello) (hello)
sburicova 1. 11. 2010, 21:14
Mléčný potah: 200g moučk. cukru, 200g sušeného mléka Lactino polotučné, 3 lžíce medu, 2 lžíce oleje, 2 lžíce vody, 1 lžička aroma sladká mandle - je výborný a dobře se s ním dělá potah ( udělám měkčí ) i figurky ( udělám tužší ) míň nebo víc vody, ale vodu nepřidávat po lžících, ale máčet ve vodě ruce a dohňácavat až je to akorát, chvíli to trvá, asi 10 - 15 minut. Ale stojí za to, ovšem není bílý, ale lehce smetanový od medu a mléka. (Y) (hello) (hello) (hello) (hello)
GoryIva 2. 11. 2010, 0:25
@sburicova Tak tenhle jsem taky dělala a chuťově skvělý (Y), i se mi podařilo potáhnout, celkem, ,-) [A] ... a pár hvězdiček vytvořit nahoru ... na estetiku u mě nic moc ale olizovali se všichni :-D :-D :-D
Irena S. 1. 11. 2010, 21:23
@sburicova Díky za radu, budu mít narozky, tak to zkusím, ale možná spíš čokoládový podle časopisu Apetit. Kdysi jsem dělala z bílé čokolády na svatební dort a teď mám chuť to zkusit z mléčné :-) Dělalo se to dobře a hlavně to moc dobře chutnalo ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie