Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 120 návštěvníků)

Perníčky - NEJLEPŠÍ CO JSEM KDY DĚLALA A DĚLÁM STÁLE!!!!

0.0
Perníčky - NEJLEPŠÍ CO JSEM KDY DĚLALA A DĚLÁM STÁLE!!!!

Potřebné ingredience

600G HLADKÉ MOUKY, 250G CUKRU MOUČKA , 200G MÁSLA(TUKU HERA...DÁVÁM) , 6 LŽIC MEDU , 2 LŽÍCE KAKAA , 3 VEJCE , 1 PRÁŠEK DO PERNÍKU , PERNÍKOVÉ KOŘENÍ 1 LŽIČKA KÁVOVÁ.....VŠE SE SPATLÁ A PO CHVILCE ODDECHU SE MŮŽETE DÁT DO VYKRAJOVÁNÍ, JDE TO KRÁSNĚ A PERNÍČKY JSOU VONEVÉ A ZA PRÁ DNÍ MEKOUČKÉ....DOBROU CHUT.

Postup přípravy

VŠE SE SPATLÁNKUJE A JDE SE DO VYKRAJOVÁNÍ...:O))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

michitka 6. 11. 2020, 10:26
Takze, pernicky jsem včera dělala a jsou nej co jsme.kdy měli.dekuji za recept (F)
pacesovec 5. 12. 2012, 15:10
(facky) (facky)
psimova 13. 11. 2012, 7:33
Jdu na to děvčata (H) (H) (H) ^o) ^o) ^o) ^o) (L)
Georgios 12. 11. 2012, 7:20
(Y) (Y) (Y) Dobrý den tento recept od vás dělám už třetím rokem a je to to nejlepšííí co jsem kdy dělala...MOC DOPORUČUJI VŠEM!!! (Y) (Y) (Y) (clamp) (L) (L) (L) (jezisek) (andel) (banky) (kytara)
Jitulanda 11. 12. 2012, 12:35
@Georgios Dobrý den Simonko, jsem moc ráda, že jste spokojená, já už mám hotovo vše a perníčky jsou po týdnu s polevou krásně mekoučkaté a dobré, mám už zamčené aby vydržely do vánoc...hezké svátky .. (banky) (andel) (stromecek) (darecek)
luca - puca 29. 11. 2010, 21:30
Také zrovna zadělávám na (pernicek) (pernicek) a těstíčko mi přijde opravdu trochu řidší a hodně se mi lepí *-) *-) Opravdu nemám přidat mouku *-)
marky18 29. 11. 2010, 18:53
Děkuji za skvělý receptík!!! (clamp) Markéta D
Rooma 27. 11. 2010, 10:30
Děkuji za receptík, už jdu na ně - dám vědět. Krásný víkend ! ^o) ,-) (L)
Ivakov 26. 11. 2010, 8:16
Podělím se o zkušenost z pečení, třeba to některé nezkušené mamince (jako jsem já) pomůže. Těsto bylo trochu řidší což mě prvně vyděsilo, ale dobře se s ním pracovalo a nebyl s ním problém. Horší bylo pečení, asi jsem neměla pořádně rozehřátou troubu a musela jsem je píct dýl. Výsledek: tvrdé perníčky. Navíc nešly sundat z plechu a musela jsem je vyloženě odsekat. Další jsem dala na pečící papír a pekla na 180 stupňů asi 8-9 minut a výsledek je skvělý. Takže moje rada: dodržet výšku vyváleného těsta 4-5 mm a píct krátce a zprudka. Taky mě vyděsilo, že po vytažení z trouby jsou perníčky dost měkké, ale po zchladnutí trochu zatuhnou. Jinak jsou výborné, ihned poživatelné a už jsme je dnes snídali ,-) Budu dělat ještě 1 várku. Tak ať se Vám taky povedou |:o)
KaKamila 27. 11. 2010, 14:46
@Ivakov Díky za recept na perníčky i polevu. (Y) (Y) Perníčky dělám již potřetí, ale vždy si zapomenu přepsat recept , takže každý rok hledám nový :-@ :-@. Tentokrát ho jdu hned přepsat do sešitu a budu doufat, že se vydaří. Ještě jednou dííííííík a jdem péct. (clamp)
Aiblova Lenka 18. 11. 2010, 10:07
Dělala jsem je a jsou opravdu výborné (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y)
Jitulanda 18. 11. 2010, 10:41
@Aiblova Lenka Leničko, tak to jsem ráda, já jěště nezačala , teprva chytám na sobotu oslavu malého 2.roky a potom už to rozjedu takyyyyyyyyyyyyy (L) (L) (L)
matylda2008 17. 11. 2010, 19:09
omlouvám se...nechtěla jsem nic vkládat
lussis 11. 11. 2010, 20:04
Jituš, chystám se na ně, můžu se zeptat, jak děláte polevu? Prosím recept...a dobře se sní pracuje? Myslím, jestli je tak akorát hustá. Moc moc děkuju za radu (K) budu dělat poprvé, tak nevím ,-)Lucka.
jitka1976 15. 11. 2010, 20:25
@lussis poleva je jednoduchá-bud ji budete dělat el.šlehačem=nebude Vás bolet ruka,ale v polevě budou vzduch.bublinky a může se po zaschnutí olupovat (my ty perníčky rychle sežerem a poleva nemá šanci spadnout... :-))) nebo ji umýcháte růčo=bolí ruka,není to tak nadýchané,ale vydrží i několik týdnů... Poměr surovin se nedá napsat,protože každý bílek je jinak velký. Prostě vezměte 2 bílky+1pol.lžíci citronové štávy (poleva bude krásně bílá) + přisypávejte moučkový cukr-nejdřív míchejte vařečkou (ručně) dokud to jde a přisypávejte stále cukr,pak vemte šlehač a šlehejte cca 2-3min. hotová poleva je hladká,zářivě bílá a má takovou hustotu,že když vyndáte metličky z polevy,zůstanou STÁT v polevě ŠPIČKY. pokud se rozlévají přidejte cukr a znova šlehejte....nejlíp se mi zdobí igelit.pytlíkem od MLÍKA ( i přes krabicovou éru mlík se dá koupit v pytlíku!!!-kupte 1 mlíko (vypijte či vylejte) pytlík rozstříhněte uprostřed na půl(budete mít 2 zdob.sáčky) každý naplňte trochou polevy,zatočte okraj at poleva nevyteče a ustřihněte špičku ( malou!!! -zvětšit se dá vždycky,zmenšit nikoliv.... :-)))) a hurá do zdobení!!!! pokud chcete barevnou,ptejte se v drogerii po BRETONOVÝCH BARVÁCH NA POTRAVINY-stačí troška prášku+kapka vody +základní bílá poleva=rozšlehat
Terinka4444 16. 11. 2010, 10:01
@jitka1976 jedna polevová finta pro ženy, co je bolí ruka :-)když na to vezmete ne šlehací metly, ale ty hnětací, nedostane se tam tolik bublinek, a drží to skoro stejně jako ručně šlehané. Téměř stejný efekt, jen se člověk nenadře (hello)
Jitulanda 12. 11. 2010, 19:28
@lussis dobrý večer Luci, já polevu nedělala , pokaždé ji kupuji nrbo nechávám jen hnedé perníčky, letos budu taky dělat polevu ,ale jěště taky nevím jak ...moc jsem neporadila.... :-$ (L)
deadpool 7. 11. 2010, 21:48
(Y)určitě je skusím jen kdy se můžou dělat aby byli na štědrý den dobré a měkké (L)
Jitulanda 8. 11. 2010, 19:50
@deadpool Věrko, já peču perníčky na konci listopadu ...uschovám do alobalu do krabice a do týdne jsou měkoučké ....Jitka
Jitulanda 4. 11. 2010, 12:10
perníčky peču na těch 180 a prostě koukám jelikoš jsem tenkrát měla obyč troubu , tak to bylo děsný jelikoš mě to peklojinak na každé straně, ted už mám super troubu , tak jsem sama zvědavá...ale už se těšíma tyto perníčky peču jako 1 a 2 dávku...děti a manžel je milujou... (L) (L)
Barbrak 2. 11. 2010, 21:43
Dobrý večer, perníčky peču na 180 C aby neztvrdy jak je nižší teplota se usuší.
Silvounek 2. 11. 2010, 21:39
Dobrý večer, jak dlouho se perníky pečou?děkuju Silvie
sburicova 2. 11. 2010, 23:33
@Silvounek Peču asi 10 min. odhadem, záleží na výšce rozváleného těsta, čím vyšší, tím dýl péct, ale jde o minuty ne o hodiny - poznáte, když na ně sáhnete a jsou pevné a nepropadají se (Y)
sunflower7252 2. 11. 2010, 13:07
opravdu jsou mekke??? ja vzdycky kdyz delam pernicky tak jsou jako broky a neda se to ani jist, uz jsem zkousela tolik receptu a zatim nic nevyslo (6) (6) (6) (6) (6) (6)
Jitulanda 2. 11. 2010, 16:36
@sunflower7252 Martinko, když se upečou tak jsou tvrdé ,ale když je dáte jak píšu níž do ubrousků a alobalem schováte ...máte je potom měkoučký ...já je vždy mám tak proto to píšu... (L)
Zrušený účet 2. 11. 2010, 15:03
@sunflower7252 mám to to samé někde je jím vemu recept a mám je tvrdé 8o| 8o|asi to dlouho peču nebo co :^) :^) 8-|
Jitulanda 2. 11. 2010, 16:33
@ Ivano tto perníčky dělám už 5 rok...jakmile je upeču naskládám je do krabice dám na to a pod to ubrousek a přikreju alobalem a po čase nazdobím a už před vánoci jsou měkoučký a odparvu dobré a vonaví ...je to receptík od mé kamarádky a dělám jen ty a krásně se vyvaluje těsto , prostě jsem spokojená. (Y)
nerko 22. 11. 2010, 23:03
@Jitulanda Můžu potvrdit :-$ s těstem se pracuje skvěle :-) jiné těsto na perníky už dělat nebudu.Mám perníčky zabalené tak snad budou měkké ,-) ,-) ,-) a jestli ne,tak jsem to zase posra.. *-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
Jitulanda 25. 11. 2010, 13:25
@nerko Miroslavo..děkuji mě pokaždé krásně změknou, já jěště stále nezačala nechávám to na tento týden ....rodina pojede na chjdu a já budu píct s kamarádkou celou noc... |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
nerko 5. 11. 2010, 13:38
@Jitulanda Můžu se prosím zeptat,jak moc dopředu pečete perníčky aby byly na Vánoc krásně měkké? Děkuji Mirka (hello)
deadpool 7. 11. 2010, 21:49
@nerko to taky potřebuji vědět :-)
jeremy 2. 11. 2010, 12:22
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie