Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Peciválky

0.0
Peciválky

Potřebné ingredience

Na kvásek:5 lžic vlažného mléka,40g kvasnic,pol.lžíce cukru
Další přísady: lžička soli,1 celé vejce,3 pol.lžíce mletého cukru, 2 vařené středně veliké brambory, 0,3l vlažného mléka, 0,6kg polohrubé mouky
Cukr,mák,povidlí.

Postup přípravy

Vkládám původní recept,který je na peciválky ,jak se dělají na Vysočině. Recept je od mojí straré tety Julči,která už nežije. Fotku buhužel nemám.

Připravíme kvásek z 5 lžic mléka,40g kvasnic,velké lžičky cukru,v teple necháme zkynout.

Do mísy dáme malou lžičku soli,celé vejce, 3 lžíce mletého cukru, nastrouháme 2 vařené středně velké brambory, 0,3l vlažného mléka a 0,6kg polohrubé mouky. Přidáme kvásek a vypracujeme těstíčko.Necháme vykynout,po vykynutí na pomoučněném vále děláme peciválky.Peciválky koulíme na vále,jsou to malé kuličky asi o průměru 3cm . Necháme ještě pár minut nakynout a pak je pečeme na vymaštěném plechu ve středně vyhřáté troubě, Po upečení se rychle spaří ve vařící vodě. Sypeme mákem s cukrem a povidlím.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

backa 8. 12. 2010, 19:51
|:o) |:o)tak Věruško,toto je perfektní bašta,dělávala nám je naše maminka,když jsme byly malé a do dneška na ně vzpomínáme jak nám to chutnalo. (jidlo)naše maminka těsto vyválela vykrajovala kolečka a pak přesně tak jak píšete v receptu.A taky se jmenuje Julie to je vzácná shoda a babička se také tak jmenovala (L) (L)díky za recept. (clamp) (clamp) (clamp) (K) (hello)
ovecka17 10. 11. 2007, 10:27
To je přesně ono (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie