(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Pro toho kdo nemá domácí pekárnu výborné tmavé pečivo z trouby !!!!!!!

Potřebné ingredience
30dkg. hladké mouky,30dkg. žitné mouky,kostka droždí,2lžičky soli,1 1/2 lžíce medu,12lžic oleje,cca. 150ml. vody, 1 syrová brambora
Postup přípravy
Smícháme mouku, sul, a do ďůlečku si uděláme klasický kvásek.Až kváek vzkypí přidáme olej, med , nastrouhanou bramboru na jemno a podle potřeby přilíváme vodu.Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě kynout.Poté na plech vyložený pečícím papírem děláme bochánky, nebo klasocké rohlíky a nebo uplácáme klasický bochníček.Potřeme rozšlehaným vejcem.Pečeme na 180 stpňů cca.50 min.Mohou se posypat třeba sezamem, hrubozrnou solí.Jsou vynikajííííííííícíííííííííííí!!!!!!!!

V podstatě klasické kynuté těsto.

Brambora- syrová nastrouhat na jemno.

Po vykynutí děláme třeba malé bochánky.Ještě chviličku než strčíme do trouby necháme stát.Potřem vajíčkem.Může se sypat čímkoli co Vás napadne.

A takhle báječně vypadají!!!!!!!!!!!A jsou fakt výborné!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

anaba
(upraveno)
26. 11. 2015, 16:22
tééda,ty vypadají moc dobře..asi je taky vyzkouším..

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
26. 11. 2015, 16:13

nahlásit

Dáša Z
(upraveno)
25. 1. 2008, 19:15
Tak jsem zkusila a měla úspěch
akorát jsem to pekla na méně stupnů,jinak bych to spálila,mám starší elektrickou troubu a peče spíš jen spodek
Všem doporučuji je to mnamka



nahlásit