(recept
si oblíbilo 94 návštěvníků)
ÚŽASNÁ HMOTA - FALEŠNÝ MARCIPÁN
Potřebné ingredience
200g cukr moučka, 200g sušené mléko - vždy modrou krabici! , bílek, ztužený tuk 30g, 3lžíce medu, 1panák amareta
Postup přípravy
Maminky - tuto hmotu dělá moje kamarádka a předala mi recept. Hotovo máte za 10min a chuťově je vynikající.
Dáme si do mísy prosité sušené mléko s cukrem.
Tuk s bílkem a medem si necháme rozpustit v mikrovlné troubě, poté dáme do mísy k surovinám, přidáme amareto a propracujeme.
Pokud máte těsto řídké - přidáváte cukr a pokud tuhé tak přidáváte amareto.
Je dobré od hmoty neodbíhat a udělat ji hned :o)
Doposud jsem dělala hmotu z marshmallow a byla jsem spokojená....
tento marcipán mi přišel chuťově trošičku lepší a dá se z něj krásně tvořit - např. růžičky
brzy vložím i dortík , který jsem potahovala touto hmotou
pokud by tu byl stejný receptík, pak se omlouvám a smažu - sama jsem ho tu neobjevila :o)
Snad bude se někomu hodit
Přidala jsem fotečku, bohužel foťák jsem půjčila, tudíž je nekvalitní z mobilu a focena na poslední chvíli - po svíčce a před rozkrojením :o)
Dáme si do mísy prosité sušené mléko s cukrem.
Tuk s bílkem a medem si necháme rozpustit v mikrovlné troubě, poté dáme do mísy k surovinám, přidáme amareto a propracujeme.
Pokud máte těsto řídké - přidáváte cukr a pokud tuhé tak přidáváte amareto.
Je dobré od hmoty neodbíhat a udělat ji hned :o)
Doposud jsem dělala hmotu z marshmallow a byla jsem spokojená....
tento marcipán mi přišel chuťově trošičku lepší a dá se z něj krásně tvořit - např. růžičky
brzy vložím i dortík , který jsem potahovala touto hmotou
pokud by tu byl stejný receptík, pak se omlouvám a smažu - sama jsem ho tu neobjevila :o)
Snad bude se někomu hodit
Přidala jsem fotečku, bohužel foťák jsem půjčila, tudíž je nekvalitní z mobilu a focena na poslední chvíli - po svíčce a před rozkrojením :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Verup
(upraveno)
29. 11. 2016, 11:55
Dobrý den, chci vyzkoušet, ale bez bílku, půjde to? děkuji
rajraj
(upraveno)
21. 5. 2015, 17:10
výborná
novackova
(upraveno)
17. 5. 2015, 22:06
EVA.Z.
(upraveno)
17. 5. 2015, 13:08
TOHLE JE TA NEJLEPŠÍ A NEJCHUTNĚJŠÍ MARCIPÁNOVÁ HMOTA CO JSEM KDY JEDLA A DĚLALA KAM SE HRABE TA Z OBCHODU
happydafne
(upraveno)
11. 5. 2011, 15:52
zkusím a uvidím .)) je to můj první "marcipánový" dortík .) díky za receptík .)
sites
(upraveno)
23. 2. 2011, 23:55
Tak jsem tuto hmotu zkoušela o víkendu dceři na dort a je báječná . Z marschmalounů mi přijde moc gumová a marcipán, který jsem dělala doposud se trhal a nedalo se s ním pracovat. Jen jsem neměla amareto, tak jsem dala trochu mandlové tresti a trošku vody, ale bylo to super . Krásně se s hmotou pracovalo, díííky a od teď jen tu vaši!!!
AaMisa
(upraveno)
28. 2. 2011, 19:16
@sites
mám stejnou zkušenost s jinými hmotami. Jsem ráda, že se Vám podařila. Přeji hodně dalších dortů
jíta406
(upraveno)
18. 2. 2011, 11:49
Dobrý den,jsem moc ráda že jsem našla Váš receptík na marcipán,už jsem vyzkoušela na dortíku pro maminku a SUPER!!!!!!rásně se z hmotou pracuje a je výborná!!§Já akorát místo amareta (protože ho nemám a ani mi nechutná)dala rumík-klasika a mějte se a díky za receptík
AaMisa
(upraveno)
28. 2. 2011, 19:20
@jíta406
Dobrý den Jitko, dortík je nádherný, jsem ráda, že jste s hmotou spokojená. Mně nechutná ani jedno, tudíž mi vydrží hodně dlouho . Určitě zajímavá vychytávka. Přeji spoustu takto krásných dortíků
hoska
(upraveno)
11. 12. 2010, 14:51
Tak tedy dnes jsem to vyzkoušela........je to super hmota!!!!!!!!!!!!!úžasně se s ní pracuje......místo tuku jsem dala Heru, místo amareta plnotučné mléko a půl lžice mandlového aroma a bezva......Moc Vám dík, je to jako od cukrářky!!!! Panenka má na šatech i růže
AaMisa
(upraveno)
17. 12. 2010, 22:03
@hoska
jste šikulka, koukala jsem na panenku . Určitě zajímavá vychytávka
lucipuci
(upraveno)
17. 11. 2010, 11:54
chtěla jsem se pozeptat,zda jste ten marcipán i barvila?je lepší předem nebo lze i když je hotový???Díky Lucka
AaMisa
(upraveno)
18. 11. 2010, 19:58
@lucipuci
udělala jsem si hmotu a pak rozdělila na potřebné díly (potažení a dekorace) a obarvila na požadované odstíny
muchak
(upraveno)
11. 11. 2010, 17:21
paní píše ztužený tuk a bílek,tak který tuk
Domcaaa
(upraveno)
11. 11. 2010, 17:16
Bílek??? To v tom případě musíme rychle spotřebovat, bála bych se samonelozy
AaMisa
(upraveno)
11. 11. 2010, 18:49
@Domcaaa
vždy kupuji čerstvá vejce . Na perníčky se dává do polevy taky čerstvý bílek a vydrží
muchak
(upraveno)
11. 11. 2010, 17:02
a který tuk je nejlepší
AaMisa
(upraveno)
11. 11. 2010, 18:45
@muchak
používám omegu
hoska
(upraveno)
9. 11. 2010, 20:07
Tak tohle vyzkouším....bude to můj 2. dort v životě, tak držte palec...prosím......
AaMisa
(upraveno)
9. 11. 2010, 20:13
@hoska
určitě se Vám povede
darinka30
(upraveno)
7. 11. 2010, 16:43
super
žabada
(upraveno)
6. 11. 2010, 20:11
to amareto je super nápad
AaMisa
(upraveno)
6. 11. 2010, 20:29
@žabada
lepší než mandlová esence a ta chuť potom . Ještě, že máme takové skvělé chytré kamarádky