Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 94 návštěvníků)

ÚŽASNÁ HMOTA - FALEŠNÝ MARCIPÁN

0.0
ÚŽASNÁ HMOTA - FALEŠNÝ MARCIPÁN

Potřebné ingredience

200g cukr moučka, 200g sušené mléko - vždy modrou krabici! , bílek, ztužený tuk 30g, 3lžíce medu, 1panák amareta

Postup přípravy

Maminky - tuto hmotu dělá moje kamarádka a předala mi recept. Hotovo máte za 10min a chuťově je vynikající.
Dáme si do mísy prosité sušené mléko s cukrem.
Tuk s bílkem a medem si necháme rozpustit v mikrovlné troubě, poté dáme do mísy k surovinám, přidáme amareto a propracujeme.
Pokud máte těsto řídké - přidáváte cukr a pokud tuhé tak přidáváte amareto.
Je dobré od hmoty neodbíhat a udělat ji hned :o)
Doposud jsem dělala hmotu z marshmallow a byla jsem spokojená....
tento marcipán mi přišel chuťově trošičku lepší a dá se z něj krásně tvořit - např. růžičky
brzy vložím i dortík , který jsem potahovala touto hmotou
pokud by tu byl stejný receptík, pak se omlouvám a smažu - sama jsem ho tu neobjevila :o)
Snad bude se někomu hodit
Přidala jsem fotečku, bohužel foťák jsem půjčila, tudíž je nekvalitní z mobilu a focena na poslední chvíli - po svíčce a před rozkrojením :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Verup 29. 11. 2016, 11:55
Dobrý den, chci vyzkoušet, ale bez bílku, půjde to? ;-) děkuji
rajraj 21. 5. 2015, 17:10
výborná
novackova 17. 5. 2015, 22:06
(Y) (Y) (Y) (F)
EVA.Z. 17. 5. 2015, 13:08
(Y) (Y) (Y)TOHLE JE TA NEJLEPŠÍ A NEJCHUTNĚJŠÍ MARCIPÁNOVÁ HMOTA CO JSEM KDY JEDLA A DĚLALA KAM SE HRABE TA Z OBCHODU (Y) (Y) (Y) (L)
happydafne 11. 5. 2011, 15:52
zkusím a uvidím .)) je to můj první "marcipánový" dortík .) díky za receptík .)
sites 23. 2. 2011, 23:55
Tak jsem tuto hmotu zkoušela o víkendu dceři na dort a je báječná |:o) |:o) |:o). Z marschmalounů mi přijde moc gumová a marcipán, který jsem dělala doposud se trhal a nedalo se s ním pracovat. Jen jsem neměla amareto, tak jsem dala trochu mandlové tresti a trošku vody, ale bylo to super (Y). Krásně se s hmotou pracovalo, díííky a od teď jen tu vaši!!! (D) (D) (D) (L)
AaMisa 28. 2. 2011, 19:16
@sites mám stejnou zkušenost s jinými hmotami. Jsem ráda, že se Vám podařila. Přeji hodně dalších dortů (L)
jíta406 18. 2. 2011, 11:49
Dobrý den,jsem moc ráda že jsem našla Váš receptík na marcipán,už jsem vyzkoušela na dortíku pro maminku a SUPER!!!!!!rásně se z hmotou pracuje a je výborná!!§Já akorát místo amareta (protože ho nemám a ani mi nechutná)dala rumík-klasika a (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)mějte se a díky za receptík (F) (F) (F) (hello) (hello) (hello) (hello)
AaMisa 28. 2. 2011, 19:20
@jíta406 Dobrý den Jitko, dortík je nádherný, jsem ráda, že jste s hmotou spokojená. Mně nechutná ani jedno, tudíž mi vydrží hodně dlouho ,-). Určitě zajímavá vychytávka. Přeji spoustu takto krásných dortíků (L)
hoska (upraveno) 11. 12. 2010, 14:51
Tak tedy dnes jsem to vyzkoušela........je to super hmota!!!!!!!!!!!!!úžasně se s ní pracuje......místo tuku jsem dala Heru, místo amareta plnotučné mléko a půl lžice mandlového aroma a bezva......Moc Vám dík, je to jako od cukrářky!!!! Panenka má na šatech i růže (L) (L) (L) (L) (L) (L)
AaMisa 17. 12. 2010, 22:03
@hoska jste šikulka, koukala jsem na panenku (clamp). Určitě zajímavá vychytávka (L)
lucipuci 17. 11. 2010, 11:54
chtěla jsem se pozeptat,zda jste ten marcipán i barvila?je lepší předem nebo lze i když je hotový???Díky Lucka *-) *-)
AaMisa 18. 11. 2010, 19:58
@lucipuci udělala jsem si hmotu a pak rozdělila na potřebné díly (potažení a dekorace) a obarvila na požadované odstíny (F)
muchak 11. 11. 2010, 17:21
paní píše ztužený tuk a bílek,tak který tuk
Domcaaa 11. 11. 2010, 17:16
Bílek??? To v tom případě musíme rychle spotřebovat, bála bych se samonelozy (F)
AaMisa 11. 11. 2010, 18:49
@Domcaaa vždy kupuji čerstvá vejce :-). Na perníčky se dává do polevy taky čerstvý bílek a vydrží |:o)
muchak 11. 11. 2010, 17:02
a který tuk je nejlepší
AaMisa 11. 11. 2010, 18:45
@muchak používám omegu (F)
hoska 9. 11. 2010, 20:07
(L)Tak tohle vyzkouším....bude to můj 2. dort v životě, tak držte palec...prosím...... (L)
AaMisa 9. 11. 2010, 20:13
@hoska určitě se Vám povede |:o)
darinka30 7. 11. 2010, 16:43
super (clamp) (clamp) (clamp)
žabada 6. 11. 2010, 20:11
:-o to amareto je super nápad (Y) (Y)
AaMisa 6. 11. 2010, 20:29
@žabada (Y) lepší než mandlová esence a ta chuť potom (clamp). Ještě, že máme takové skvělé chytré kamarádky (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie